Tesla закриває найуспішніший рік у своїй історії. Як інвестувати з України?

388 0

Ми у соцмережах:

Tesla закриває найуспішніший рік у своїй історії. Як інвестувати з України?

Успіх американського виробника електрокарів хоча й прогнозували, але такого не очікували навіть найоптимістичніші аналітики. Капіталізація підприємства перевищила $500 млрд ще в листопаді, забезпечивши собі місце в десятці найдорожчих компаній США.

Вже 21 грудня компанію включають в індекс S&P 500, що також позитивно відбивається на ціні акції Tesla Motors — вона продовжує незмінне зростання та впродовж грудня не була дешевшою за $600.

Що кажуть аналітики

Загалом із початку року цінні папери Tesla продемонстрували захмарне зростання — майже на 670%. Коли в серпні ціна акції перетнула позначку у $2000, компанія провела спліт (розділення) 5:1, аби залучити більше дрібних інвесторів. Адже навіть найперспективніші цінні папери купують менше, якщо вони занадто дорогі. Таким чином, акція Tesla впала до $400. Загалом зараз на фондовому ринку торгується близько 80% усіх акцій компанії.

Попри те, що цінні папери Tesla деякі аналітики називають переоціненими, вони продовжують зростати та 11 грудня вже коштують $617 проти $440 місяць тому. Аналітики дають різні прогнози: JPMorgan називає акції Tesla «драматично переоціненими», у Jefferies очікують не менше як 5% зростання за рік (до рівня $650), а Goldman Sachs називають ще вищі цифри (+25% до нинішньої ціни через рік, до рівня $780).

Інвесторам варто бути вкрай обережними та дуже розважливо вибирати стратегію поведінки з паперами Tesla у своєму інвестиційному портфелі. Найімовірніше, волатильність цих акцій буде досить високою. Багато чого залежатиме від загальної «погоди» у світовій економіці.

Найкраще — постійно бути на зв`язку з консультантом, що надасть прогнози та допоможе розробити тактику дій.

Як українцям інвестувати в Tesla

Аби проводити будь-які операції з акціями закордонних компаній, громадянину України спочатку потрібно буде відкрити брокерський рахунок. Зробити це можна за лічені хвилини, самостійно або у супроводі особистого інвестиційного консультанта від Freedom Finance Україна.

Компанія є частиною міжнародного холдингу, що є першим з регіону СНД, чиї акції успішно вийшли на біржу NASDAQ. Через європейського брокера Freedom Finance інвестори можуть купити цінні папери на американському фондовому ринку. Також 8 грудня Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) України допустила акції Tesla Inc. до обігу в Україні.

Клієнти ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА постійно тримають зв'язок зі своїми інвестиційними консультантами. Також вони мають вільний доступ до професійної аналітики. Для тих, хто прагне ще більш майстерно керувати власним інвестиційним портфелем, є навчальні програми — короткі та тривалі. Торгувати легко та зручно зі смартфона через платформу Tradernet.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також