Тест на довголіття - одна вправа передбачить тривалість життя

1343 0

Ми у соцмережах:

Тест на довголіття - одна вправа передбачить тривалість життя

Як відомо, підтримка фізичної форми та активності підвищує шанси на довголіття, тренує суглоби та м’язи, допомагає зміцнити серце та легені. На думку вчених, є один простий фізичний тест, який може передбачити тривалість життя людини.

Тест називається «Сісти-встати» і складається з однієї вправи. Але щоб успішно його пройти, потрібно вміти зберігати рівновагу, мати розтягнуті та досить сильні м’язи, гнучкі суглоби, не надмірну вагу.

Потрібно встати, витягнути руки вперед і в такому положенні повільно сідати на підлогу. Сідати на підлогу потрібно, нічого водночас не використовуючи: ні рук, ні передпліччя або коліна для уповільнення спуску. Потім так само потрібно встати з підлоги у положення стоячи. Допускається, що можна схрестити ноги під час опускання та піднімання та розвести руки в сторони, щоб зберегти рівновагу.

Під час тесту як спроба сісти, так і встати оцінюється за 10-бальною шкалою. За кожне використання опори потрібно віднімати 2 бали; за невеликі труднощі, наприклад, втрату рівноваги — 1 бал; 2 бали потрібно відняти за невдалу спробу сісти або встати. За результатами тесту можна зробити певні висновки. А саме — якщо ви набрали 8–10 балів, це означає, що здоров’я чудове; у тих, хто набрав до 3 балів, ризик серйозних захворювань більший у 5 разів порівняно з тими, хто набрав 10 балів. Якщо бали в межах від 4 до 6 — це означає, що ризик проблем зі здоров’ям вищий удвічі ніж у тих, хто набрав 10 балів.

Результати тесту не варто розуміти буквально, йдеться лише про шанси прожити довше тренованій людині. Але тест також допоможе оцінити своє здоров’я кожному.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також