Тест на коронавірус: коли і за скільки

2398 0

Ми у соцмережах:

Тест на коронавірус: коли і за скільки

Скільки коштує тест на COVID-19 в Україні і як здати

 Міністерство здоров'я України внесло зміни в алгоритм тестування на коронавірус. Із самоізоляції можна виходити вже на 14-й день без проведення ПЛР-тесту. Однак це в разі відсутності клінічних симптомів. Тестування методом ПЛР зсунули на 7-9-й день від імовірного зараження, пише Обозреватель.

Загалом коронавірус можна визначити з допомогою трьох тестів:

  • експрес-тест на антитіла - він має найменшу точність і високу швидкість діагностики;
  • тест ІФА, імуноферментний аналіз – це дослідження крові на наявність антитіл до коронавірусу; досить точний, але може бути псевдонегативним на початкових етапах розвитку інфекції в організмі аж до того часу, як у крові почали вироблятися антитіла;
  • тест ПЛР, полімеразна ланцюгова реакція - має високу точність і використовується в усіх країнах світу.

 

Ціна на ПЛР-тест - від 700 грн, середня вартість – 1800, результати відомі вже через добу. Безкоштовно можна протестуватись тільки через сімейного лікаря за наявності клінічних ознак коронавірусної хвороби та пацієнтам із пневмоніями, які перебувають у стаціонарах і чекають підтвердження діагнозу.

ІФА-тестування коштує 300-600 грн. Воно визначає, сформувався імунітет до коронавірусу після хвороби чи ні. Цей тест не дає відповіді, хвора людина на момент обстеження чи ні. Він є окремим обстеженням вже після можливо перенесеного інфікування.

Зазвичай його роблять ті, хто лягає на госпіталізацію, а також медики, Нацполіція, прикордонники, фармацевти – особи, які найбільше контактують із населенням.

Підготовка до тестування на коронавірус методом ПЛР передбачає такі обмеження:

• не вживати алкоголь за 24 години до забору матеріалу;

• не використовувати ліки для зрошення ротоглотки, назальні краплі, спреї та препарати від болю в горлі за 12 годин до дослідження;

• не чистити зуби й не користуватися ополіскувачем до забору матеріалу;

• не вживати їжу за 2 години до тестування й не пити рідину;

• не курити за 4 години;

• не використовувати жувальну гумку або пастилки для свіжого подиху.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також