Тести на батьківство продають в аптеках

1829 0

Ми у соцмережах:

Тести на батьківство продають в аптеках

Британські аптеки вперше почали продавати тести для самостійного визначення батьківства за результатами аналізу ДНК. Як пише The Times, такі тести можна було придбати і раніше — але тільки через Інтернет. Взагалі ж досі ця процедура в основному проводилася за рішенням суду.

Тестовий набір коштує близько 160 фунтів стерлінгів (250 доларів). Для виконання аналізу необхідно зібрати зразки слини батька, матері і дитини. У набір входить все необхідне для збору мазків з ротової порожнини. Потім зразки ДНК відсилають в лабораторію компанії Anglia DNA Services, яка видає результат через п’ять днів. При бажанні його можна одержати і протягом доби, але тоді доведеться заплатити вдвічі дорожче.

Кожен 25-й чоловік не є батьком своєї дитини Як відзначає газета, на продаж тестів в аптеках накладено віковий ценз — його не продаватимуть особам молодшим 16 років. Крім того, у компанії Anglia DNA Services підкреслили, що будуть кожного разу перевіряти, чи не постраждають від проведеного тесту інтереси дитини. Однак це не заспокоїло експертів, багато з яких налаштовані до нововведення досить скептично. На їхню думку, діти в будь-якому разі постраждають, якщо тести на батьківство покажуть несподівані результати. Спеціалісти вказують, що дітям варто повідомляти їх тільки за умови належної психологічної підготовки. Згідно з даними статистики, щороку у Великобританії проводиться близько 10 тисяч таких тестів, і ця цифра збільшується. Коли люди звертаються в приватні фірми з проханням провести тестування, вони роблять це тому, що відчувають сумнів у своєму батьківстві, і в 30% випадків ці підозри підтверджуються.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також