Тестування: подолати поріг 100 балів

1344 0

Ми у соцмережах:

Тестування: подолати поріг 100 балів

Цього року на Рівненщині випускників шкіл на понад півтисячі менше, ніж торік — 8475. Із 5 травня до 10 липня вони здаватимуть зовнішнє незалежне оцінювання. Про основні зміни у проведенні ЗНО-2016 розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк...

ЗНО Цього року на Рівненщині випускників шкіл на понад півтисячі менше, ніж торік — 8475. Із 5 травня до 10 липня вони здаватимуть зовнішнє незалежне оцінювання. Про основні зміни у проведенні ЗНО-2016 розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк:

— Якщо торік обов'язковим предметом була лише українська мова та література, то цьогоріч кожен випускник повинен пройти ще й тестування з математики чи історії України. Ці, а також решту предметів — за вибором, випускники складатимуть із 5 травня до 10 липня. До того ж, ті випускники, які не подолають поріг 100 балів із української мови та літератури, у червні не здаватимуть інших предметів ЗНО. Ретельніше варто ставитися і до вибору кількості предметів для здачі — адже відтепер університети матимуть право зобов'язати надавати бали ЗНО з чотирьох, а не трьох предметів. Скасовано також дворівневу систему здачі тестів, бо вона себе не виправдала — торік лише один університет у західному регіоні заявив про необхідність подавати на окремі факультети бали ЗНО тестів поглибленого вивчення. Також другий рік поспіль дійсними будуть лише сертифікати ЗНО поточного року. Не потрібне тестування лише тим, хто вступатиме до вишів після закінчення коледжів і технікумів. Готуватися до ЗНО слід за програмами попередніх років, які вже є на сайті Українського та Львівського центрів оцінювання якості освіти. Адже відомо, що 2 та 9 квітня відбудуться пробні тестування. Випробування будуть платними, а реєстрація на них триватиме у січні. У лютому розпочнеться реєстрація на основну сесію ЗНО.
Анастасія АДАМЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також