Тетяна Гаврильчик: «Просто отримувала задоволення від гри»

1610 0

Ми у соцмережах:

Тетяна Гаврильчик разом з партнерками радіє перемозі в Кубку України

20-річну центрову баскетбольного клубу «Рівне» Тетяну Гаврильчик Федерація баскетболу України оголосила найкращим молодим гравцем минулого сезону в Суперлізі. У чемпіонаті, що через карантин завершили дочасно, Тетяна була однією з лідерок команди, набираючи в середньому за матч 13 очок та 12 підбирань. У підсумку жіноча команда БК «Рівне» стала бронзовим призером Суперліги та володарем Кубка України.

- Сезон завершився несподівано, і так само несподіваним для мене було це визнання, - розповіла читачам «РВ» Тетяна Гаврильчик.

- Але як вважаєте, воно заслужене?

- На тренуваннях та у кожній грі я докладала багато зусиль. Якщо так вирішили організатори змагань, то напевно.

- Чи можна порівняти вашу гру в цьому і в попередньому сезоні?

- З кожним сезоном я стаю досвідченішою. Безумовно, що бачу зміни. У цьому сезоні було багато матчів, в яких я не думала про результат, а просто отримувала задоволення від гри. У попередніх сезонах такого не було.

- Як гадаєте, ви вже готові до виступів за національну збірну України?

- Я була вже на зборах зі збірною, але до заявки не потрапила. Коли мене знову викличуть на збори, а я цього дуже хочу, докладу усіх зусиль, щоб довести, що я готова грати у збірній.

- У БК «Рівне» грають переважно молоді місцеві баскетболістки, але це не завадило команді виграти Кубок України та бронзові медалі, у чому секрет?

- У тому і секрет, що усі свої. У грі усі чудово відчувають одна одну, усі дружні. Три сезони наш склад майже не змінюється, і це відрізняє нас від інших команд.

- Як проводите час на карантині?

- Тим спортсменам, які, крім спорту нічого не мають, я не заздрю. Я ж маю чим заповнити вільний час. Я християнка, член церкви. Під час карантину дистанційно навчаюся, багато читаю. Тренуюся вдома та надворі.

Крім Тетяни Гаврильчик, ще одну відзнаку від ФБУ отримала інша баскетболістка БК «Рівне» Вікторія Шматова. Її назвали MVP, тобто найкращим гравцем чемпіонату.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також