Настав час розвантажувати наш організм. І тут доречними будуть легкі овочеві салати. Звичайно ж — без майонезу, з легкою олійною заправкою.
Салат із печериць з ківі
— Поєднання, звичайно, вогонь, але це ще не все: печериці вам не потрібно ні смажити, ні запікати, ні варити, вони будуть свіжі, — розповідає на своїй сторінці Євген Клопотенко. — І знаєте що? Це так смачно, ніби салат приготували янголи. А як по-іншому пояснити, що натуральний смак грибів, як пазл, підійшов кисло-солодкому ківі?
Інгредієнти: 200 г печериць, 2 ківі, 2 гілочки базиліку, 2 ст. л. олії, сіль та перець за смаком, мед (за бажанням)
Очистіть ківі від шкірки та поріжте слайсами товщиною 0,5 см. Печериці помийте та обов’язково обсушіть. Очистіть їх від шкірки, поріжте навпіл, а потім слайсами. Ківі та гриби покладіть у салатник. Базилік потрібно помити та обсушити. Відділіть листя від стебел. Стебла можете викинути, вони нам не потрібні. Листочки перекладіть до грибів та ківі. Полийте салат ароматною олією, додайте сіль та перець за смаком. Якщо вам не вистачає оригінальності, то додайте ще трохи меду. Буде дуже смачно.