Тільки не ватні палички: як не можна чистити вуха

1273 0

Ми у соцмережах:

Тільки не ватні палички: як не можна чистити вуха

Більшості людей взагалі не потрібно чистити вуха. Адже це органи, які самі очищуються, затримують бруд і бактерії за допомогою вушної сірки, перш ніж видалити їх зі слухового проходу. Проблема в тому, що вушна сірка — неприваблива на вигляд, тому занадто часто люди намагаються видалити всі її сліди з вух.

Вушну раковину чистіть шматочком вати або ватяною кулькою, змоченою у воді. Не можна чистити всередині слуховий прохід — особливо використовуючи ватні палички, сірники та інші тверді предмети, якими можна ушкодити барабанну перетинку.

Багато хто вважає, що ватні палички призначені для чищення вух, насправді вони приносять більше шкоди, ніж користі. Очищення слухового проходу ватним тампоном може викликати закупорку вушної сірки, перфорацію барабанної перетинки або сухість і подразнення слухового проходу.

Найбезпечніший спосіб видалити сірку з вух — звернутися до лікаря. Під час прийому лікар може використовувати спеціальні інструменти, такі як сірчана ложка, щипці або відсмоктуючий пристрій, щоб усунути закупорку.

Якщо ви вирішите видалити сірку в домашніх умовах, скористайтесь безпечними методами, попередньо проконсультувавшись з лікарем. Наприклад, вушними краплями з аптеки — рідкі розчини допомагають розріджувати і пом’якшувати вушну сірку, що призводить до її виходу з вуха. Можна використати харчову соду, розчинивши чайну ложку у воді — нахиливши голову набік, закапати у вухо п’ять-десять крапель розчину. Оливкова олія також допоможе очистити сірку у вухах — потрібно тільки закапати кілька крапель за допомогою піпетки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також