Тимошенко наказала, щоб у Сарнах була киснева станція, а не балони

1591 0

Ми у соцмережах:

Тимошенко наказала, щоб у Сарнах була киснева станція, а не балони

У Сарни з робочим візитом приїздила політик Юлія Тимошенко.

 Лідерка «Батьківщини» дуже обурилася, коли побачила, як хворим на коронавірус подають медичний кисень.

Біля відділення знаходиться невелике приміщення, де за допомогою інструментів тендітна медсестра підключає до системи подачі медичного кисню хворим залізні балони.

Юлія Тимошенко обурилася, що в ключовій лікарні по боротьбі з пандемією досі немає кисневої станції, а система подачі медичного кисню як у «середньовіччі».

Головний лікар Сарненської районної лікарні Василь Іванюк розповів, що одного такого балона вистачає для відділення реанімації на 40 хвилин. Тому вони щодоби їздять 5-6 разів по медичний кисень.

- Те, що я побачила, є знущанням над медиками. Дуже сумно, що держава за 1,5 роки боротьби з коронавірусом не може забезпечити опорну лікарню кисневою станцією, - сказала Тимошенко.

Політик наказала своїй команді, а це – нардеп Сергій Євтушок та міський голова Сарн Руслан Серпенінов домогтися того, щоб медики мали кисневу станцію. І додала, що вона їм не пробачить, якщо вони не впораються.

Народний депутат Сергій Євтушок не приховував, що це складне завдання. Адже «Батьківщина» в опозиції до «Слуги Народу», тому дуже важко буде домогтися державного фінансування на встановлення станції. Якщо чиновники їх не почують, то вони намагатимуться знайти вихід за рахунок міського бюджету.

Нагадаємо, що кисневу станцію нещодавно встановили біля ЦМЛ Рівного. Вона обійшлася для державного бюджету в більше, ніж 10 мільйонів гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також