Тимошенко придумала, як усіх вдовольнити з цукром,

1878 0

Ми у соцмережах:

Тимошенко придумала, як усіх вдовольнити з цукром,

Прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що ціна на вітчизняний цукор не повинна перевищувати 3,30 грн. за кілограм. Про це вона заявила сьогодні на нараді щодо врегулювання проблем розвитку буряко-цукрового комплексу. За словами Тимошенко, міністр аграрної політики Олександр Баранівський отримав доручення зібрати усіх виробників цукру і буряків та впродовж тижня виробити цінову політику на ринку цукру. «Ланцюжок, який дає ціну на цукор не більше 3,30 грн., абсолютно, я думаю, влаштує суспільство», — наголосила прем’єр.

Прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що ціна на вітчизняний цукор не повинна перевищувати 3,30 грн. за кілограм. Про це вона заявила сьогодні на нараді щодо врегулювання проблем розвитку буряко-цукрового комплексу. За словами Тимошенко, міністр аграрної політики Олександр Баранівський отримав доручення зібрати усіх виробників цукру і буряків та впродовж тижня виробити цінову політику на ринку цукру. «Ланцюжок, який дає ціну на цукор не більше 3,30 грн., абсолютно, я думаю, влаштує суспільство», — наголосила прем’єр. Як сказала Тимошенко, коли буде відпрацьовано спільний меморандум, вона готова зустрітися з представниками галузі і зробити все необхідне для покращення ситуації в галузі. В той же час міністр агрополітики Олександр Баранівський вважає, що мінімальна ціна на цукрові буряки має становити не менше 220 грн. за тонну. За його словами, у випадку, якщо сировина коштуватиме 220 грн. за тонну, оптова ціна на цукор у виробника становитиме 3 грн. 10 коп., роздрібна ціна на ринку — 3,60-3,70 грн. за кг. «Вона не може бути меншою, — підкреслив Баранівський, — оскільки необхідно врахувати інфляцію і подорожчання складових собівартості». На його думку, «така ціна дасть сигнал аграріям і завтра ж піде закладка та підготовка грунту під посів цукрових буряків на 2006 рік». Крім того, вважає Баранівський, необхідно з вересня негайно ввести ліцензування на торгівлю цукром. Він наголосив, що сьогодні потрібно не випускати на ринок жодного кілограма цукру, виробленого з тростини: «Жоден кілограм цукру з сирцю не сприяв зниженню ціни на внутрішньому ринку». За його словами, цей цукор необхідно закласти в інтервенційні фонди з тим, щоб тримати його на «чорний» день.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також