Тинному не вистачає води

1319 0

Ми у соцмережах:

Тинному не вистачає води

З літа мешканці трьох вулиць у Тинному залишилися без води. Її для вулиць Городньої, Карпенка-Карого та провулка Дубенський досі направляли зі свердловини місцевого хлібокомбінату. Оскільки на підприємстві трапилася поломка, то рівняни змушені купувати воду для власних потреб. Однак схоже, що навіть ремонт водонапірної башти не вирішить проблему з питною водою у цьому мікрорайоні.

Роман Яворський, депутат міської ради:

Мешканці частини вулиць брали воду зі свердловини хлібокомбінату. За останні роки мікрорайон «Тинне» настільки розбудувався, що тієї води, яку качає хлібокомбінат, уже не вистачає. Ініціативна група працювала з головним інженером заводу та водоканалу. Всі спеціалісти визнали одне — потрібно підводити туди водопровід, що коштуватиме дуже дорого. Ще вирішити проблему може збільшення видобутку води з свердловини хлібокомбінату, проте підприємство робити цього не буде. Адже і так собі у збиток віддає воду для місцевих жителів. До того ж, зауважу, що з якістю питної води у Тинному великі проблеми, бо вода брудна. Її якість одна з найгірших в області.

Володимир Хомко, міський голова:

Коли будували приватні будинки у Тинному, то ніхто цим людям води не обіцяв. Усі села, що навколо Рівного, мають проблеми з водою. Та ж Біла Криниця. Мешканці Тинного ще у 90-х побудувалися та домовилися з приватним підприємством, щоб те постачало їм воду. Наразі ці люди, які не мають води, мають самі шукати вихід з ситуації, що склалася. Кожен має можливість пробурити свою свердловину. Можливо, хай домовляться з тим підприємством та відремонтують водонапірну башту. Однак по частині Тинного є перспектива. Зараз проєктується великий водогін, який проходитиме через Тинне із врізкою у магістральну мережу на розі вулиць Макарова та Дубенська. Але для того, щоб забезпечити все Тинне водою, потрібні мільйони гривень.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також