Тісне взуття — ногам проблема. Багато хто носить не свій розмір взуття

990 0

Ми у соцмережах:

Тісне взуття — ногам проблема. Багато хто носить не свій розмір взуття

Часто під час купівлі взуття обирають неправильний розмір. Одні — бо не звертають уваги передусім на комфорт для ніг, інші — не зважають на те, що з віком розмір ноги може змінюватись.

Через неправильно підібране взуття ви можете відчувати постійний біль у стопі, втому, неприємні відчуття після ходьби. У занадто тісному взутті може з’являється оніміння й поколювання. Під нігтями на нозі навіть можуть з’являтися синці або кров.

Як підібрати взуття правильного розміру? Потрібно обирати взуття з м’якого матеріалу, який «дихає». Між найдовшим пальцем ноги й кінцем взуття має бути простір приблизно як ширина великого пальця. Також зверніть увагу, що п’ятка має бути надійно закріплена на місці. Носок взуття має бути достатньо широким, щоб пальці розташовувалися вільно.

Важливо приміряти взуття приблизно в тих шкарпетках, які носитимете. Наприклад, зимові черевики краще приміряти в щільніших вовняних шкарпетках. Можна вимірювати довжину та ширину своїх стоп щоразу при купівлі нового взуття — так ви точно помітите, якщо відбудуться якісь зміни. Можна прикласти устілку до стопи — так краще можна зрозуміти, підходить вам конфігурація взуття чи ні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також