Том і Джеррі: 80 років гри в кішки-мишки

1013 0

Ми у соцмережах:

Том і Джеррі: 80 років гри в кішки-мишки

Намальований кіт, втомлений від набридливої миші, яка живе в його будинку, вигадує хитрий план: зловити нахабу в мишоловку, спокусивши сиром. Мишеня, зрозумівши підступний задум, забирає сир і тікає. Ви, напевно, знаєте, що буде далі. Кінець майже в кожної серії однаковий: невдаха-кіт верещить від болю, ставши жертвою своєї власної підступності. Мультфільму “Том і Джеррі" цього тижня виповнюється 80 років.

 

Том і Джеррі з'явилися на світ внаслідок відчаю і кризи. Департамент анімації студії Metro Goldwyn Mayer, де працювали мультиплікатори Вільям Ханна і Джозеф Барбера, безуспішно намагався повторити успіх конкурентів з їхніми надпопулярними персонажами, такими як Міккі Маус та Поркі Піг.

Ханна і Барбера, яким тоді було менш як по 30 років, почали роздумувати над новим форматом. Першою спільною роботою Ханни та Барбери став короткий мультфільм Puss Gets the Boot ( "Кіт отримує чоботом"), який вийшов у 1940 році. Кота, схожого на Тома, в цій серії звали Джаспер, а мишеня — Джинкс. Мультфільм став хітом і отримав "Оскар" як кращий короткометражний анімаційний фільм, - пише ВВС Україна.

Тож більшу частину наступних двох десятиліть Ханна і Барбера керували виробництвом нових серій, яких вийшло понад сто. Робота над кожною серією займала кілька тижнів. Вона могла коштувати до 50 тисяч доларів, тому щороку виходило не так багато серій.

Цей час вважається золотою епохою "Тома і Джеррі". Плавна анімація намальованих від руки героїв і промальовані декорації з безліччю деталей допомогли "Тому і Джеррі" завоювати кілька "Оскарів" і камео в "справжніх" голлівудських фільмах.

На студії MGM "телебачення" було забороненим словом, але коли Ханна і Барбера заснували свою компанію, вони освоїлися в цьому новому середовищі.Бюджети були менші, але серії стали довшими. Мультиплікатори адаптували свій стиль анімації до телевізора і вигадали кілька способів витрачати менше грошей і часу. Мультфільми багато років були основним компонентом телебачення для дітей. Перші їхні успіхи припали на 1960-ті, коли виникли такі мультперсонажі як Гекльберрі Фінн та Ведмідь Йогі. Потім з'явилися нові хіти - "Флінстоуни", "Топ Кет", "Скубі-Ду".

У 1970-х Ханна і Барбера повернулися до "Тома і Джеррі". На той час, за новими правилами телевізійних регуляторів, перші серії мультфільму вже вважалися "занадто жорстокими". Нові серії, в яких кіт і мишеня були друзями, не змогли повторити успіху оригіналу.

Том і Джері" з його жартівливим насильством і чорним гумором як і раніше популярний у всьому світі. Мультсеріал можна побачити на дитячих каналах хоч в Японії, хоч в Пакистані, а нову гру для мобільних телефонів, зроблену на його основі, лише в Китаї завантажили 100 мільйонів людей.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також