Тонкощі застосування фітолампи

1189 0

Ми у соцмережах:

Тонкощі застосування фітолампи

Догляд за рослинами, вирощування розсади і розведення квітів — в кожному випадку власники стикаються з браком сонячного світла в холодну пору року.

Сонячні промені необхідні для розвитку рослин і зав'язування бутонів. Вирішити проблему взимку можна встановлюючи фітолампи. Прилад використовує сяйво синього або червоного спектра дозволяє виділяти необхідну кількість тепла . Додатково, в асортименті Led-story легко підібрати пристрій необхідних параметрів.

Переваги роботи пристрою

Фітолампи, на відміну від стандартних приладів освітлення виділяється безліччю переваг:

- мінімальний інфрачервоний, далекий червоний і ультрафіолетовий спектр роботи;

- нагрівання при роботі практично відсутнє;

- мінімальна витрата енергії, середній показник не перевищує 30 Вт;

- простота монтажу, використання і демонтажу.

Різноманітність варіантів дозволяє використовувати фітолампи як точково, над парою рослин, так і в теплицях.

Поради по установці

В першу чергу рекомендується монтувати лампи в безпосередній близькості від рослин. Тому варто передбачити можливість переважування в міру зростання паростків. При цьому під час поливу, краплі рідини не повинні потрапляти на корпус. Фітолампи найчастіше не захищені вологостійкими елементами, тому легко можуть вийти з ладу.

Незважаючи на економну витрату електрики, цілодобова робота фітоламп рекомендується тільки в період пророщування рослин з дрібного насіння. Надалі час використання приладу залежить від особливостей конкретного виду.

У деяких випадках, рекомендується монтаж скляних панелей, щоб направити більшу кількість світла при мінімальних витратах. Правило актуально в тому числі при створенні теплиць. Деякі моделі вже оснащені поворотними лінзами для вирішення подібного моменту. Їх наявність чітко прописується в характеристиках.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також