ТОП-5 липневих ягід і фруктів: зарядись вітамінами!

1359 0

Ми у соцмережах:

ТОП-5 липневих ягід і фруктів: зарядись вітамінами!

Щоб зміцнити імунітет і зарядитися вітамінами на цілий рік, варто по максимуму включити в раціон сезонні фрукти та ягоди.

 

Персики

Містять рослинну клітковину, яка покращує травлення і сприятливо діє на роботу шлунка. У персиках багато вітамінів А, В, С, калію і заліза. Також вони багаті антиоксидантами та магнієм. Персики можуть допомогти організму впоратися з безсонням, стресами та навіть відігнати тугу і депресію. Для тих, хто хоче позбутися зайвої ваги, – персики незамінні, оскільки малокалорійні, але водночас дуже поживні. Персики також допоможуть швидше перетравити жирну їжу.

Абрикоси

У них міститься багато заліза, солей кальцію і пектинів. Щоденне вживання абрикосів допоможе налагодити кровотворення, поліпшити роботу серцево-судинної системи. Калій та антиоксиданти зміцнюють судини і серцевий м'яз, нормалізують тиск. Їх радять додавати в раціон людям з аритмією або після інфоркту міокарда. Навіть законсервованими чи в'яленими абрикоси довго зберігають свої корисні речовини.

Чорниця

Ця ягода - неймовірний еліксир молодості, краси та здоров'я. Вона корисна для зору, при гастритах, відновлює знижену кислотність, зміцнює капіляри, знижує рівень цукру в крові, вбиває бактерії в порожнині рота і верхніх дихальних шляхах. Дієтологи рекомендують їсти чорницю свіжою. А ще ця ягода чудово поєднується з м'ясними салатами.

Смородина

Це справжня вітамінна бомба. В її складі – вітаміни С, групи В, D, Е, К, глюкоза, пектини, глікозиди, каротиноїди, флавоноїди. А також макро- і мікроелементи. Смородина корисна при виразці шлунка, гастриті зі зниженою кислотністю, атеросклерозі, хворобах нирок і порушенні обміну речовин. Особливо помічна в період вірусних захворювань.

Малина

За кількістю вітамінів і лікувальних властивостей з малиною не може зрівнятися жодна ягода. У ній міститься велика кількість вітамінів А, С, Е, РР, вся група вітамінів В, фолієва кислота, калій, мідь, глюкоза, фруктоза, залізо і клітковина.. Малина відновлює роботу шлунка, покращує травлення, цілюще впливає на роботу нирок, серця, відновлює серцевий ритм, допомагає при діабеті, неврастенії та запаленні суглобів.

Але, як зазначають лікарі, надмірне вживання ягід і фруктів загрожує зайвою вагою і ожирінням печінки через фруктозу, що в них міститься.

Фахівці дають рекомендацій щодо вживання фруктів і ягід:

  • Не з'їдайте за день більш як 200-300 грамів фруктів.
  • Їжте їх після основного прийому їжі, а не натщесерце.
  • Не їжте фрукти і ягоди у вечірній час.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також