Торговці наркотиками у виправному центрі препарати купували в аптеках Києва та Рівного

626 0

Ми у соцмережах:

Торговці наркотиками у виправному центрі препарати купували в аптеках Києва та Рівного

Чотирьом торговцям наркотиками у Городоцькому виправному центрі слідчі оголосили про підозру. Групу з двох засуджених цього ж центру та рівнянина, який раніше відсидів у колонії, організував 24-річний «смотрящий» за центром. Він розподілив обов’язки і збирав гроші за продаж наркотиків.

Досудове розслідування встановило, що 24-річний уродженець Івано-Франківщини, який відбував покарання у Городоцькому виправному центрі, вважаючи себе «смотрящим», організував у липні 2020 злочинну групу, залучивши трьох знайомих. Двоє перебували разом з ним у цій же установі, з третім організатор раніше відбував покарання у місцях позбавлення волі.

Наркотичні та сильнодіючі препарати купували в аптеках Києва та Рівного, в тому числі з використанням незаконно отриманих за гроші рецептів. Затриманий рівнянин також отримував нарковмісні пігулки у чотирьох медичних закладах Рівного за програмою замісної підтримувальної терапії.

Для пересилання заборонених речовин зловмисники використовували службу доставки. На територію виправного центру препарати доставляв у своєму тілі та одязі співучасник, який виконував контрагентські роботи на одному з підприємств Рівненського району.

У період з серпня 2020 по квітень 2021 правоохоронці задокументували 12 епізодів заволодіння шахрайським шляхом наркотичним засобом бупренорфін та 15 епізодів продажу у місцях позбавлення волі заборонених речовин. Засудженим їх продавали по 300 гривень за таблетку.

Рівненська обласна прокуратура повідомила, усі підозрювані перебувають в слідчому ізоляторі. Санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також