Традиційно восени — півмільйона на церкви у Рівному

1081 0

Ми у соцмережах:

Традиційно восени — півмільйона на церкви у Рівному

Міський голова Рівного Володимир Хомко наприкінці минулого тижня розпорядився виділити 500 тисяч гривень на культові споруди Рівного. Гроші дісталися трьом храмам Православної церкви України та одному греко-католицькому.

Розпорядження, яке підписав міський голова 25 вересня, вносить зміни до серпневого документа та розширює список культових споруд, на які з міського бюджету виділять кошти. Якщо у серпні міська рада, за підписом міського голови, планувала з бюджету розвитку міста виділити тільки 100 тис. грн на храм Святого Миколая Української греко-католицької церкви, що над Устею у Рівному, то тепер планує профінансувати ще три храми ПЦУ.

Найбільше, 250 тис. грн, отримає Свято-Покровський собор, ще 100 тис. грн — Свято-Софіївська церква на Ювілейному, а 50 тис. грн — церква Праведної діви Юліанії, яку будують на Київській. Фактично, всі згадані храми — нові й у них досі не завершено всі будівельні чи оздоблювальні роботи.

— Зміни до переліку пов’язані з тим, що були нові звернення, — коментує міський голова Рівного Володимир Хомко. — У мене була розмова з владикою Іларіоном, потім він написав мені лист — і я виділив. Всім, хто звертався, ми виділили кошти. Чи правильно давати кошти на храми з міського бюджету, думки у різних людей різні. Ті, хто ходить до церкви, — за, атеїсти, наприклад, — проти. Але останні десять років ми постійно виділяємо кошти на культові споруди — і суми практично однакові. Розпорядження підписую завжди у такий час — серпні-вересні, тому це не пов’язано із виборами.

До слова, торік з міського бюджету на культові споруди місто виділило також 500 тис. грн. Список отримувачів теж був майже таким самим: не було лише Покровського собору, а натомість була церква Святого Стефана УАПЦ.

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також