Трагедія у Новорічицях: колесо вбило дитину

5546 0

Ми у соцмережах:

Трагедія у Новорічицях: колесо вбило дитину

Трагедія, яка трапилася у п’ятницю, 12 червня, сколихнула маленьке поліське село Новорічиця. У завантаженого деревиною лісовоза «Урал-4320» лопнуло колесо, бортове кільце від якого пролетіло 30 метрів у напрямку місцевого магазину. Якраз тоді з крамниці виходила 11-річна Вікторія. У неї й поцілила деталь, від удару якої дитина втратила свідомість. Все трапилося на очах мами та бабусі.

Допомагати потерпілій кинувся й 24-річний водій лісовоза з села Морочне. Місцева фельдшерка вколола Вікторії «підтримуючий» укол, а селяни повезли дівчинку назустріч бригаді швидкої допомоги. Однак вона так і не прийшла до тями, медики уже оглядали бездиханне тіло.

Сільський голова Сергій Слободянюк, який одним із перших був на місці трагедії, розповідає, що у селі вважають, що це була жахлива випадковість:

— В усіх був шок від побаченого. Спочатку селяни звинувачували і водія, і керівника лісгоспу. Однак на місці при огляді вантажного автомобіля побачили, що деталі колеса не деформовані, внутрішнє кільце не розламане та не складене з частин. Звісно, що точно все буде відомо після експертизи. Однак здебільшого мешканці села сходяться на думці, що це жахлива випадковість.

Школярка виховувалася у протестантській сім’ї, мала менших братика та сестричку. Провести її в останню путь у суботу, 13 червня, прийшло дуже багато людей. Були серед них і працівники лісгоспу, якому й належить вантажний автомобіль.

Світлана Горошко, речниця обласного управління лісового господарства:

— Лісовоз належить підприємству ДП «Зарічненський лісгосп». В той момент автомобіль вивозив деревину з Річицького лісництва. Попередньо відомо, що автомобіль був справний. Однак його деталі забрали на експертизу аж на Львівщину. Керівництво лісгоспу зустрічалося із батьками дівчинки. Їм було висловлено співчуття і надано підтримку. Лісгосп продовжить підтримувати сім’ю.

Марія Юстицька, речниця поліції Рівненщини:

— Травми, яких завдала деталь авто дівчинці, були несумісними з життям. Взагалі цей випадок є нетиповим. Адже вантажний автомобіль не міг летіти, як це зазвичай буває у смертельних ДТП, бо у селі погана піщана дорога. Однак за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть дівчинки, слідчий слідчого управління розпочав досудове розслідування за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Водій вантажівки відповідно до огляду був тверезим.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також