Трамп ще не виграв, а уже обговорює з Путіним здачу українських територій

543 0

Ми у соцмережах:

Трамп ще не виграв, а уже обговорює з Путіним здачу українських територій

Кандидат у президенти США Дональд Трамп веде таємні перемовини з російським диктатором Володимиром Путіним.

 Вони обговорюють, яку окуповану територію України збереже за собою Росія, повідомляє Politico.

Подробиць про те, в якому форматі проводяться ці переговори, а також про які території йдеться, поки невідомо.

Разом із цим Дональд Трамп розглядає можливість укладання угоди з Путіним, за якою НАТО відмовиться від подальшого розширення на схід. Тобто вступу в нього України, Молдови та Грузії.

Співрозмовники видання стверджують, що США при Трампі навряд чи повністю вийдуть з НАТО, проте плани майбутнього президента передбачають перехід до «дворівневої системи» альянсу.

Вона означає, що країни, які не досягли мети видатків у 2% ВВП, «не користуватимуться щедрими витратами на оборону та гарантією безпеки США». Видання зазначає, що це можна розглядати як порушення статті 5 Північноатлантичного договору, який гарантує колективний захист у разі нападу на одного з учасників альянсу.

При цьому, за словами співрозмовників видання, США планують зберегти над Європою «ядерну парасольку», залишивши свої військово-повітряні сили та бази у Німеччині, Англії та Туреччині. Проте основна частина піхоти, бронетехніки, матеріально-технічного забезпечення та артилерії «зрештою перейде до рук європейців».
Загалом новий підхід Трампа у сфері НАТО «буде рівнозначний революції», яку Європа «цілком нездатна здійснити в найближчому майбутньому».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також