Трансфер — до могил у Рівному

899 0

Ми у соцмережах:

Трансфер — до могил у Рівному

У Рівному до могил на кладовищі «Нове» тепер можна доїхати електричним мікроавтобусом. Обійшовся він місту, на думку міського голови Рівного Володимира Хомка, «недорого» — всього якихось 480 тисяч гривень.

Електромобіль відправляється від центрального входу на кладовище і об’їжджає його по периметру, роблячи кілька зупинок. Всього рейс займає не більше 20 хвилин. Їздитиме щогодини так, щоб його відправлення збігалося з прибуттям на кладовище тролейбуса №11. Щоб люди пенсійного віку, які добираються ним сюди, могли одразу сісти на електромобіль та доїхати до місць поховань своїх рідних.

— На кладовищі поховано близько 60 тисяч осіб, в середньому в місяць помирає 150, тому відвідувачів багато, — розповів Володимир Хомко. — Площа кладовища складає 50 гектарів, по периметру це 4-5 кілометрів. Очевидно, що старшим людям дуже важко ходити.

Ідея запустити спеціальний транспорт, який міг би їх довозити до могил близьких, виникла, коли відвідував санаторій «Східниця», де їздить такий безшумний транспорт. Місту такий транспорт обійшовся в 480 тисяч гривень. Маршрут електромобіля китайського виробництва охоплює усе кладовище. Розраховано автомомбіль на 10 пасажирів, проїзд безкоштовний. Можливо, якщо його не буде вистачати, купимо ще.

73-річна Тамара Сураєва — перша пасажирка електромобіля — радіє:

— У мене тут поховані батько і мама. Три роки в лютому вже минуло. Мамина могила — аж в кінці кладовища. Тому, з огляду на мій вік, дуже зручно, що тепер туди можна доїхати. Старший брат відвідувати могили не може — сам з ліжка вже не встає. То я і за нього, і за себе дбаю про могили.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також