Трансплантацію серця робитимуть у міськлікарні Рівного

664 0

Ми у соцмережах:

Трансплантацію серця робитимуть у міськлікарні Рівного

Рівненська центральна міська лікарня підписала договір з Національної службою здоров'я України на пакет «Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів». Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Загалом пакет з трансплантації складається з трьох напрямків: надання медичних послуг у дотрансплантаційному періоді, безпосередньо трансплантація та надання медичних послуг у посттрансплантаційному періоді. Для кожного з цих напрямків передбачено певний обсяг коштів.

- На Рівненщині це поки єдиний заклад, який за кошти державного бюджету буде надавати такі послуги. Відповідно до пакету, таке втручання робитимуть поки на одному органі – серці. Тариф за трансплантацію залежатиме від трансплантованого органа: серця – понад 2 млн. грн., - сказав Сергій Подолін.

Також він додав, що в закладі вже було здійснено 5 заборів серця і 4 пересадки. Такі втручання робилися у співпраці із фахівцями Національного Інституту хірургії та трансплантодогії імені О.О. Шалімова. Нині у медзакладі працює 2 лікарі транспланткоординатори та 3 лікарі-трансплантологи. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також