Треба понад 20 мільйонів, щоб захистити історію Рівного

18 0

Ми у соцмережах:

Працівниця підприємства «Укрзахідпроектреставрація» Лідія Горницька представляє історико-опорний план, який розробила їхня фірма

Нещодавно прокурори через суд зобов’язали захистити історію Рівного від посягань забудовників. Для цього місто має замовити історико-опорний архітектурний план, розробка якого провалилася ще за часів колишнього міського голови Рівного Володимира Хомка. З компанією, яка його розробляла, виник скандал, а історичні будівлі залишились без захисту.

Оксана Жужельська, речниця прокуратури Рівненщини:

— Рівне включено до Списку історичних населених місць України. Такі населені пункти зобов’язані мати історико-архітектурний опорний план. Його відсутність створює загрозу самовільної, хаотичної або неконтрольованої забудови центру Рівного, руйнування пам’яток історії та культури, а також знищення історичної спадщини громади.

Микола Дядюсь, заступник міського голови Рівного:

— Цей документ розробляв інститут зі Львова на замовлення управління містобудування та архітектури. Але цей документ не прийняла міська рада, бо він не відповідав тим завданням, які ставив перед виконавцем замовник. Відповідно, гроші з виконавця міська рада стягнула через суд. Наразі управління містобудування та архітектури прийняло програму розробки містобудівної документації. Вона передбачає розробку комплексного плану просторового розвитку. Йдеться про низку містобудівних документів, які потрібно виготовити, а саме: оновлений генеральний план, оновлене зонування Рівного, інвентаризація землі та розробка історико-архітектурного опорного плану. Як тільки буде можливість фінансування цієї програми, то це буде зроблено. Потрібно враховувати, що це понад 20 мільйонів гривень. Під час війни такі гроші Рівне не може виділяти.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також