За землю у рівненському сквері біля пляжу судяться підприємниця та місто

1426 0

Ми у соцмережах:

За землю у рівненському сквері біля пляжу судяться підприємниця та місто

За невеликий шматок землі на березі Басівкутського водосховища, де раніше підприємниця Любов Скринник збиралася будувати чи то кафе, чи готель, досі тривають суди. Не встигла міська влада зрадіти, що ділянка у парку повертається до власності громади, як орендар знову подала до суду — хоче, щоб ці 9,4 сотки залишилися за нею. І поки виграє.

Причиною цьому стала юридична колізія: у самому договорі про оренду землі є пункти, які можуть суперечити один одному. Один дозволяє міській раді Рівного самостійно розірвати угоду, а інший — через суд, чим і хоче скористатися забудовник. Втім, міські чиновники та депутати теж відступати не готові. У березні цю землю хочуть передати «Спорту для всіх» — під майбутній майданчик з тренажерами.

Роман Денисюк, депутат міської ради Рівного:

— Поки що підприємець Скринник виграла апеляцію лише у першій інстанції. Для розуміння: раніше вона оскаржувала рішення сесії міської ради, але їй відмовили в задоволенні позову, і зараз вона вже не має права позиватися на «незаконність» нашого рішення. Тому пішли іншим шляхом — скасувати дії реєстратора. Тобто вони зараз роблять так, щоб визнати реєстрацію розірвання договору незаконною і, відповідно, її відновити. Але в них є слабка сторона: це те, що рішення міської ради не скасовано, воно досі є чинним. Тому ми обов’язково будемо подавати апеляцію на рішення суду першої інстанції. Плануємо зробити це найближчими днями.

Нагадаю, кілька місяців вони не платили орендну плату за цю землю. І перші дві інстанції у своїй ухвалі це зазначали: що і суд, і сам орендар визнають системну несплату. На останньому судовому засідання суддя не звернула увагу на п.37 договору, який говорить, що обидві сторони підписали договір з умовою одностороннього розірвання, якщо будуть порушені визначені законом норми. І апелювала на пункт 36, який говорить, що договір має бути розірваний в судовому порядку.

Тому готуємо апеляцію та паралельно передаємо цю ділянку міському комунальному закладу «Спорт для всіх» у постійне користування — це питання буде винесено на сесію міськради 2 березня.

Я хочу, щоб в найближчі місяці з’явилася концепція того, як виглядатиме цей простір. Щоб це був відкритий спортивний майданчик, де можна облаштувати тренажери, воркаут — можливо, ще й бігову доріжку. У нас багато хлопців з війни повернеться з порушеним здоров’ям. А це може стати гарною реабілітаційною локацією, адаптованою під їхні потреби, ще й з гарним краєвидом. Тож наразі нам потрібно виграти суди і дати дозвіл для «Спорту для всіх». Як тільки буде затвердження, можна буде боротися за виділення коштів з бюджету для реалізації цієї ідеї.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також