Трендовий декор, від якого краще відмовитись. Якщо не хочете клопоту з прибиранням

466 0

Ми у соцмережах:

Трендовий декор, від якого краще відмовитись. Якщо не хочете клопоту з прибиранням

Багато хто полюбляє експериментувати з трендовими елементами інтер’єру — адже деякі з них без особливих зусиль можна вписати у різноманітний простір. Проте згодом з’ясовується, що ретельно підібраний декор насправді досить складно чистити та підтримувати в належному стані.

Акрилові стільці та столики

Прозорі меблі з акрилу, такі як журнальні столики та тумбочки, досить легко додати в невеликі приміщення, тому що вони не захаращують кімнату візуально. Однак цей матеріал може бути гарним лише тоді, коли за ним правильно доглядають.

Певні засоби для чищення, зокрема ті, що містять аміак, призведуть до пожовтіння акрилу — те ж саме буде від впливу сонячного світла. Крім того, на цих прозорих поверхнях будуть помітні всі відбитки пальців і плями.

Меблі з рифленими вставками

Цей тренд додає кімнаті текстури і динаміки — це деталь з канавками, яка допомагає зробити меблі особливими та нестандартними. Проблема, особливо коли є багато надтонких канавок, полягає в тому, що в них швидко осідає пил, і це дуже помітно, особливо на темній деревині.

І замість того, щоб просто провести серветкою, як по гладкій поверхні, доведеться вичищати кожен окремий гребінь, щоб по-справжньому позбутися бруду.

Двері шафи з різьбленням і скляними панелями

Кухонні шафки зі скляними панелями виглядають класично й елегантно, та набагато кращі за відкриті полиці, оскільки принаймні захищають посуд від пилу — але водночас демонструють його. Проблема полягає в тому, що витирати пил і чистити скляні панелі на таких дверцятах з різьбленням доведеться частіше, ніж мінімалістичні дверцята з цільного скла.

Дивани та стільці з пряжею Boucle

Boucle — гарний і ніжний матеріал, а його ворсиста текстура нагадує шерсть овечки і додає затишку в приміщенні. Однак петлі тканини з високим ворсом дуже вразливі до бруду та фарбників з джинсової тканини — особливо, якщо пряжа світлого кольору. Тож за кілька місяців взаємодії зі штанами такий диван чи стілець просто потьмяніє. Крім цього, плями від рідини, якщо їх не прибрати одразу, напрочуд важко вивести з такого матеріалу, не пошкодивши його.

Плетені меблі

Плетені вироби з натуральних волокон, таких як ротанг, також досить складні в догляді — через те, що плетіння дуже пористе, а пил і бруд накопичуються в усіх можливих щілинах. Тож просте вологе прибирання з ганчіркою, на відміну від очищення пилососом зі щіткою-насадкою, не допоможе, а лише глибше зажене бруд.

Хутряні килимки

Ці кошлаті килимки, які імітують хутро, надзвичайно милі й приємні на дотик — однак високий ворс маскує крихти і бруд, які легко застрягають у волокнах. Якщо не пилососити килимок регулярно, він стає притулком для крихт, шерсті домашніх тварин, бруду, пилу — будь-чого. Водночас, щоб ефективно почистити килим з такого матеріалу, його необхідно пилососити у різних напрямках.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також