Третяк хоче очистити Устю, але спочатку буде «синхронізувати процеси»

1811 0

Ми у соцмережах:

Третяк хоче очистити Устю, але спочатку буде «синхронізувати процеси»

Міськрада Рівного не передбачила жодної гривні на початок робіт з очищення озера Басів Кут. Насамперед передбачалось поглибити ділянку між місточком біля так званого Царського Села і вулицею Чорновола, де б затримувалися нечистоти з верхів’я річки. Коли стало зрозуміло, що грошей не дадуть, то депутат Володимир Хомко, якого на посаді міського голови часто критикували за затягування процесу очищення озера, назвав це помилкою. Адже вартість робіт може збільшитися.

Міський голова Олександр Третяк має інше бачення щодо очищення водойми:

Я обговорював це питання із науковцями. Підтверджують, що уже є розроблена програма фахівцями НУВГП. Але гроші для очищення озера будуть виділені трохи пізніше. Адже потрібно синхронізувати усі процеси з очищення озера з територіальними громадами, які знаходяться поруч. Йдеться насамперед про Здолбунів. Бо звідти річкою до нас приносить воду найвищого, п’ятого класу забруднення.

Тому, по-перше, потрібно оновити створену басейнову раду при Рівненській ОДА. Ми просимо ввести до ради наших спеціалістів. Після цього проведемо переговори зі Здолбуновом, бо проблема Усті у нас спільна. Вважаю, що мешканці Рівного не мають самостійно вирішувати проблему, яку їм створюють інші громади. Було б правильно, щоб до очищення річки також долучився і обласний бюджет. Коли наші намагання будуть спільними, то тоді Рівне виділить кошти на програму з очищення.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також