Третяк лише рекомендував, а ліфти взяли та й відключили...

1435 0

Ми у соцмережах:

Третяк лише рекомендував, а ліфти взяли та й відключили...

Місяць тому міський голова Рівного Олександр Третяк розпорядився зупинити ліфти у багатоповерхівках. Щоб мешканці не застрягали під час знеструмлень. Минулого четверга на сесії міськради про те, щоб поновити роботу ліфтів, заговорили депутати. Втім, виявилося, що в цьому немає проблеми. Бо розпорядження міського голови було «рекомендаційним».

Олександр Нестерук, депутат міської ради:

— До мене приходять люди з різних куточків міста зі скаргами, що не працюють ліфти через відключення світла. Перед тим, як порушувати цю тему, я спілкувався з ліфтовиками. Не знаю, звідки пішла інформація, що коли вимикають світло, горять мотори у ліфтах. Ліфтовики запевнили, що мотори не горять, що є певні запобіжники. І це правда, я колись ліфтами займався... Люди застрягають, зрозуміло. Але, на мій погляд, якби вмикали-вимикали електроенергію відповідно до графіків, то не було би такої проблеми. Тому дуже велике прохання дати протокольне доручення і все-таки в будинках, де є 9–14 поверхів, щоб люди могли користуватися ліфтами. Якщо хтось говорив, що від того, що не працюють ліфти, буде економія, то економії ніякої немає — зі слів ліфтовиків.

Віктор Шакирзян, секретар міської ради:

— До мене теж багато людей зверталось. На підприємстві «Арм-Еко», яке обслуговує ліфти, те саме говорять. Стверджують, що запустити треба ліфти в багатоповерхівках. В багатьох містах країни ліфти працюють. Хоч режим так само зі світлом нестабільний. Але розпорядження, підписане головою, було рекомендаційне. Тобто ОСББ чи управлінська компанія можуть самостійно вирішувати — відключати в будинку ліфти чи ні. Якщо є така можливість, давайте включимо ті ліфти.

Раніше Олександр Третяк пояснював:

— До мене звернулися голови ОСББ з проханням видати розпорядження про зупинку ліфтів. Хоча не обов’язково мені було видавати це розпорядження, адже кожен голова ОСББ звертається до сервісної компанії, яка обслуговує їхній будинок, і вони самі зупиняють ліфти і без моєї вказівки. Але голови ОСББ гуртом звернулися — будь ласка, зупиніть ліфти одним-єдиним розпорядженням, щоб всі були в рівних умовах... Запустити ліфти не складно, але складно потім буде рятувати людей, які застрягають в них.

Олена РАКС.

P.S.: У вівторок Олександр Третяк повідомив, що доручив відновити роботу ліфтів у багатоквартирних будинках Рівного.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також