Третяк підписав угоду тристоронньої співпраці Рівного, польського Забже та німецького Ессена

646 0

Ми у соцмережах:

Третяк підписав угоду тристоронньої співпраці Рівного, польського Забже та німецького Ессена

Ця угода діятиме до завершення війни та іще п’ять років після неї. А після цього періоду всі три міста разом визначать форму та термін подальшої співпраці.

- Сьогодні мав величезну честь стати складовою насправді унікальної події - підписання договору про довготривалу співпрацю поміж трьома європейськими містами — Рівне, Забже та Ессеном. Таким чином документально закріпили зацікавленість у міжмуніципальному тринаціональному діалозі, - повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк. - На жаль, через трагічні події, які вже рік розривають душу України, не могли зустрітися особисто із обербургомістром Ессена Thomas Kufen та президентом Забже Małgorzata Mańka-Szulik. Однак сучасні умови дозволяють спілкуватися через засоби інтернет-зв’язку. Тому мав нагоду в режимі відеоконференції звернутись до депутатів міської ради Ессена та представників керівництва польського міста про сьогоднішні події в Україні. Акцентував, що нині ми всі боремося із російською агресією, кожен вкладає свою частину у це протистояння. Україна усіма силами, на жаль, людськими втратами, зруйнованими містами та скаліченими долями боронить не лише своє право розвиватися самостійно. А також захищає усю Європу від нападу нахабного окупанта. Сьогодні війна та військові операції, оборона та фортифікаційні споруди — це наш фронт. Натомість європейські міста тримають свій — гуманітарний — допомагаючи нам гуманітарними вантажами, автівками, спецтехнікою. А завдяки підписаній угоді тепер можемо працювати над залученням нових донорів та допомоги.

Олександр Третяк подякував представникам європейської спільноти також на збройну підтримку, у тому числі важке озброєння, яке уряди передають нашим військовим. Адже усе це вкрай потрібне для нашої спільної перемоги.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також