Третяк пояснив, чому потрібно зносити пам`ятники радянським діячам

3191 0

Ми у соцмережах:

Третяк пояснив, чому потрібно зносити пам`ятники радянським діячам

Сьогодні у Рівному демонтували пам’ятник Михайлу Богомолову, який захоплював місто у складі Червоної армії, а також стелу з іменами радянських діячів.

Міський голова Рівного Олександр Третяк зазначив, що серед мешканців є противники знищення пам'яток часів СРСР і пояснив чому це необхідно:

- Наші діти мають ходити до музеїв та читати українські книги про історію, культуру, побут та мистецтво українського народу. А пам'ятник совєтським воїнам їм не дасть правильного уявлення про історію та подвиги українців, завдяки яким ці майбутні покоління існують та будуть рахувати себе частиною української нації. Те, що танки робили в Україні не робить ці танки українськими чи символом українського опору. Частина радянських танків має бути в музеях, а частину відправити на металобрухт. Вам мало танків та бтр-ів на українських вулицях?

Міський голова додав, що представники влади дотримуються послідовної процедури знесення історичних пам'яток, оскільки українці не є варварами і роблять усе логічно та в правовому полі.

Читайте також: У Рівному демонтують стелу з іменами радянських діячів (ВІДЕО)

Танк Михайла Богомолова у Рівному «поїхав» у майбутній музей


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також