Третяк пояснив, чому у Рівному досі немає електронного квитка

2684 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Костопіль став першим містом в області, де ввели електронний квиток - від травня тамтешні пасажири уже не можуть розраховуватися готівкою в громадському транспорті. Вартість проїзду по місту становить 11 грн, учні заплатять на три гривні дешевше, а всі пільговики можуть їздити безкоштовно. Розрахуватися можна банківською карткою, через мобільний телефон з NFC чи мобільним додатком, або ж придбати пластикову картку е-квитка у терміналах самообслуговування.

Нещодавно місцеві журналісти поцікавилися у міського голови Олександра Третяка, коли електронний квиток з'явиться у Рівному?

Ось, що він відповів:

 - Ми бачимо обурення серед мешканців Костополя щодо введення системи електронного квитка. Я ж хочу зробити так, щоби він пройшов безболісно для громади. Це надзвичайно актуальне питання, та чи готові мешканці міста перший рік призвичаюватися до цієї нової системи? Повірте, я вивчив досвід Луцька, Києва, Вінниці. В кожному місті є свої проблемні зони. І ідеального варіанту електронного квитка немає ніде. Вінниця, можливо, більш оптимальний варіант.

Питання виникають в наступному: є старенькі люди, які не мають поняття, що таке "Дія", що таке цифрові методи і як їм користуватися цим. Потрібно подумати про комфорт цих людей. Уявіть собі лишень, щотижня приблизна статистика у нас наступна: 140-150 тисяч рівнян користуються послугами "Рівнеелектроавтотрансу", тобто, їздять тролейбусами - це платні пасажири, як правило, категорія людей молодшого і середнього віку. А ще 250 тисяч — це пільговики. Я розумію, що це є та частка старших людей.

Що робити з мешканцями інших громад, які не є рівнянами? У кожного з них буде питання "як мені їхати, якщо у мене немає картки рівнянина"? Тому ми зараз вивчаємо все. До війни ми зайнялися цим питанням і вже були близькими до впровадження, але тоді заважав ковід з його локданом і дратувати людей ще й введенням єдиного квитка — це був би великий привід для обурення. Потім почалася війна... Ми виключно "за", однозначно його введемо, але чому не поспішаємо робити це зараз - я пояснив.

Коли оберемо найкращу модель, одразу її втілимо. У Луцьку, до прикладу, турецька компанія, повністю придбала все обладнання: валідатори, всю техніку, відеокамери, все встановили. Але ця компанія бере більший відсоток від кожної транзакції собі. Ми ж хочемо, щоб це було оптимально. Можливо, й хороша модель в Луцьку - але не найкраща. У Вінниці є свої нюанси, у Києві — свої. Ми ж акумулюємио весь кращий досвід цих міст і застосуємо його в Рівному.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також