Третяк пояснив, чому вимкнення світла у Рівному відбувається хаотично

6182 0

Ми у соцмережах:

Третяк пояснив, чому вимкнення світла у Рівному відбувається хаотично

Міський голова Рівного Олександр Третяк пояснив, чому відключення електроенергії не завжди відповідають графікам.

 За його словами, уникнути відключень зараз не вдасться, тому це потрібно прийняти, не нарікати і бути готовими навіть до погіршення ситуації.

Третяк зазначив, що енергетики застосовують кілька видів відключень: планові, аварійні й термінові. Розробити графіки для аварійних або термінових відключень неможливо, адже їх застосовують у випадку аварій або ж перенавантаження мережі.

- У такому випадку енергетики вимушено вимикають мікрорайони, де є найбільше використання електроенергії. Коли навантаження зменшується - електрика повертається в оселі, - заявив Третяк.

Крім того, деякі мікрорайони вимикають частіше за інші. Причина в кількості енергії, яку споживає територія. Окрім того ті будинки, які поряд із об'єктами критичної інфраструктури, не вимикають або ж вимикають рідше.

- Звертаюся до підприємців з наполегливим проханням: вимикайте або зменшить яскравість рекламних вивісок.
У свою чергу прошу орендодавців: зважте на те, що через відключення електроенергії не всі можуть працювати, а отже повноцінно отримувати заробляти кошти. Тож розгляньте можливості лояльного розгляду й формування орендної плати.

Додамо, що у випадку відключення електропостачання або суттєвого перепаду напруги, «Рівнетеплоенерго» потрібно провести перезапуск всіх систем котельні, що займає близько години. Однак навіть у випадку, якщо на котельні є електроенергія, це не гарантує доставку теплоносія до будинку. 

Читайте також: Енергетики пояснили, чому зі світлом у рівнян зникає і тепло


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також