Третяк відповість, чи відновлять у Рівному маршрутку №42

2175 0

Ми у соцмережах:

Третяк відповість, чи відновлять у Рівному маршрутку №42

Цей маршрут був одним з найменш рентабельних у місті.

Електронна петиція рівнянки Ірини Данилюк позавчора набрала 250 голосів, що необхідні для розгляду питання міським головою. Тож найближчими днями Олександр Третяк повинен буде надати офіційну відповідь на це звернення.

Про що ж йшлося у петиції?

 - Просимо відновити міський маршрут загального користування № 42, яким можна доїхати до 6 лікарень: Поліклініка №3, Ювілейне,Тубдиспансер, Онколікарня, Чорнобильська лікарня, Міська лікарня та Обласна лікарня. З Басівкута діти їдуть до школи ,,особлива дитина,, на Вербовій, так і іншим мешканцям дістатись до пункту призначення без пересадок та заощадження часу в цей не простий час. Так як відповідь на петицію №745 є некоректною та неправдоподібною:

1. З Басівкута до поліклініки №3 не їде ні 38 ні 38А

2. З Басівкута до Радіозаводу та Автовокзалу також не їде ні 38 ні 38А

3. Маршрутка яка була виконувала не 2-3 рейси, а 4-5 рейсів, що нас, як пасажирів, задовільняло, тому й скарг на даний маршрут не надходило, хоча хочеться більше транспорту на даному маршруті.

НЕ ЗРОБИВШИ ЖОДНОГО ОБСТЕЖЕННЯ МАРШРУТУ скільки там пасажирів, кому він потрібен, його ЗАКРИЛИ. Наразі ми маємо інформацію, що є перевізники, які готові їздити на тих умовах як працює М-43.  Просимо з розумінням та відповідальністю віднестися до даного звернення та відновити роботу М-42

Нагадаємо, це уже не перша петиція від рівнян щодо збереження цього маршруту. Попередню подала рівнянка Уляна Пугайко ще 27 жовтня. Мешканці міста активно за неї голосували, тож згодом міський голова їм відповів:

 - На петицію № 745 щодо руху автобусів по маршруту № 42 «Автовокзал – ЗОШ №19» повідомляємо наступне.

Маршрут № 42 було запроваджено в 2017 році. Зважаючи на протяжність маршруту, з інтервалом руху в 15 хв. було залучено 11 одиниць транспорту.

До листопада місяця 2022 року на маршруті, через його низьку рентабельність, залишився  один автобус малої пасажиромісткості, який щоденно виконував по 2-3 оборотних рейси. Скарг від мешканців міста на відсутність транспорту на маршруті не надходило.

Враховуючи вищевикладене, Департаментом інфраструктури та благоустрою Рівненської міської ради, як організатором пасажирських перевезень, прийнято рішення про недоцільність оголошення конкурсу з визначення перевізників  за вказаним маршрутом.

Додатково інформуємо, що через зупинки: Сізо, Тубдиспансер, Басів Кут, Міська лікарня організовано рух автобусів маршрутів № 38 «вул. А. Мельника – ПАТ «Агроресурс»» та № 38а «ПАТ «Агроресурс – вул. А. Мельника»», на яких щоденно працює по 10 одиниць рухомого складу з інтервалом руху між автобусами 10-12 хвилин.

 

 

 

 

 

 

Міський голова                                                                        

Олександр ТРЕТЯК


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також