Третяк відповів: передавати у «Спорт для всіх» тенісні корти в Рівному не будуть

687 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Посадовець пояснює, що це було би недоцільно і незаконно...

Нещодавно рівнянин Юрій Ходаковський написав міському голові Рівного дві електронні петиції, де йшлося про поганий стан тенісних кортів біля "Ліону" у парку Шевченка - цей спортивний майданчик давно уже потребує реконструкції.  У першому звернення автор просив створити робочу групу, яка зайнялася би цим питанням. А у другій - запропонував владі передати старі корти на баланс міського КЗ "Спорт для всіх", бо так, на його думку, було би логічніше. Ще й дозволило би потім громадським організаціям шукати спонсорів або грантові кошти для оновлення кортів. Однак виявилося, що не все так просто.

Оскільки другу петицію Юрія Ходаковського також активно підтримали рівняни, міський голова Олександр Третяк дав на неї офіційну відповідь:

Тенісні корти знаходяться на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення КП «Рівненський парк культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка». Відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд» КП входить до складу природо-заповідного фонду України і охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим, відтворення і використання.

Рішенням Рівненської міської ради від 10.06.2021 року №629 було затверджено план фінансування на виготовлення «Проєкту утримання та реконструкції парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення імені Тараса Григоровича Шевченка», в якому в т.ч. передбачено реконструкцію тенісних кортів, які розташовані на території парку та перебувають на балансі КП.  Даний проєкт затверджується Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України на всю площу парку, включаючи тенісні корти.

У зв’язку з вищенаведеним, при реалізації даного проєкту передавати Комунальному закладу «Рівненський міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Рівненської міської ради» вищезазначене майно є недоцільним.

 Постійним користувачем земельної ділянки є Комунальне підприємство «Міське об’єднання парків культури та відпочинку» Рівненської міської ради (колишня назва Державне-комунальне підприємство «Міське об’єднання парків культури та відпочинку» м. Рівного) згідно Державного акту на право постійного користування земельною ділянкою серії ЯЯ №262085 (на якій розташовані в т.ч. тенісні корти, площа яких включена до загальної площі парку), виданого Рівненською міською радою Рівненської області від 14 червня 2007 року (рішення Рівненської міської ради від 17 жовтня 2006 року №290), цільове призначення якої – для обслуговування парку культури ім. Тараса Шевченка.

3. Фінансування КП «Міське об’єднання парків культури та відпочинку» Рівненської міської ради та  КЗ «Рівненський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» здійснюється із місцевого бюджету, засновниками і власниками яких є Рівненська міська територіальна громада в особі Рівненської міської ради.

Враховуючи незадовільний технічний стан тенісних кортів, у 2021 році  КП «Міське об’єднання парків культури та відпочинку» Рівненської міської ради були внесені пропозиції до Програми підтримки та розвитку КП на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням Рівненської міської ради від 20.12.2018 №5387, щодо реконструкції спортивних майданчиків та тенісних кортів, згідно чого вищевказаною Програмою передбачалися видатки на 2022 та 2023 роки на реконструкцію спортивних майданчиків (тенісних кортів), в тому числі і на проєктно-кошторисну документацію.                                    

Кошти на реконструкцію спортивних майданчиків та тенісних кортів на протязі 2022-2023 років не виділялися, у зв’язку з військовим станом, тому КП «Міське об’єднання парків культури та відпочинку» Рівненської міської ради за час експлуатації тенісних кортів, власними коштами здійснювало їхнє утримання, а саме: профілактичні роботи, поточні ремонти, оновлення інвентарю тощо.

Враховуючи вищевикладене, пропозиція щодо передачі тенісних кортів з КП «Міське об’єднання парків культури та відпочинку» в КЗ «Рівненський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» не є доцільною та порушує чинне законодавство.

 
Міський голова                                                             
Олександр ТРЕТЯК

Нагадаємо, що нещодавно шанувальники тенісу у Рівному об'єдналися в громадську організацію "Молодіжна асоціація теніс Рівненської територіальної громади". І мають ідеї, як можна оновити старі корти та як далі розвивати цей вид спорту у місті, щоб зробити його більш доступним для дітей та дорослих.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також