Третяк залучив в Рівне найбільший Пункт Незламності

2359 0

Ми у соцмережах:

Третяк залучив в Рівне найбільший Пункт Незламності

Найбільший «Пункт Незламності» сьогодні офіційно запрацював у Рівному. Величезний намет розмістили на площі Перемоги. Окрім таких потрібних для рівнян зручностей, які доступні в інших наметах, – світла, тепла та інтернету, - у цьому пункті є великий дитячий куточок, можна отримати медичну допомогу і навіть гаряче харчування.

 

Цей пункт незламності облаштувала благодійна організація «REMAR SOS», яка обрала Рівне для роботи за сприяння міського голови Олександра Третяка.

- Це найбільша палатка розміром 550 метрів кв. Досить масивна конструкція. Що тут такого є? Це повністю автономний пункт, в якому людина може знайти прихисток, обігрітися, перекусити, зарядити свої гаджети, отримати кваліфіковану медичну допомогу, - АНДРІЙ ОДАРЧУК, ВОЛОНТЕР БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «МІСІЯ ЗОРЯ».

Тиждень цей пункт працював у тестовому режимі, а відсьогодні громадяни можуть повноцінно оцінити його можливості. Серед новинок – великий дитячий куточок з гірками та різноманітними іграми, також тут є можливість отримати одяг переселенцям та малозабезпеченим людям. Мер Рівного Олександр Третяк розповів, що місто ще задовго до зими почало напрацьовувати алгоритм дій на випадок надзвичайних ситуацій та морозів.

- Починаючи з кінця вересня тут почалася робота над встановленням даного намету. Ми зрозуміли, що взимку може бути дуже холодно і ті системи обігріву, які є можуть не справитися. І було прийнято рішення зробити додаткове утеплення, додаткову ізоляцію, щоб не втрачалося тепло, яке буде тут, - зауважив Олександр Третяк.

Головна ж особливість цього «Пункту незламності» – гарячі обіди для всіх потребуючих. Найперше – вимушено переміщених осіб та тих, хто перебуває на обліку в департаменті соцполітики – малозабезпечені, люди з інвалідністю та багатодітні сім’ї. Планується, що волонтери благодійної організації щодня готуватимуть обіди аж до весни.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також