Третяк зміцнив позиції, взявши заступником депутата зі «Свободи»

1460 0

Ми у соцмережах:

фото з  Facebook

Міський голова Рівного Олександр Третяк стане рекордсменом за кількістю заступників. Якщо його попереднику Володимиру Хомку вистачало чотирьох, а в останні роки «правління» і трьох, то його наступник планує призначити уже шостого. Новим заступником міського голови стане рівненський депутат з фракції «Свобода» Євгеній Іванішин, який після призначення займатиметься цифровою трансформацією.

Євгеній Іванішин, міський депутат:

— Загалом цифрова трансформація переплітається з культурою, освітою, з наданням адміністративних послуг. Адже є дуже багато проєктів з цифрової трансформації, які будуть реалізовуватися в цих сферах. Одним із перших кроків на посаді буде реалізація проєкту електронного документообігу в міськвиконкомі.

Олександр Третяк, міський голова, пояснив, що про необхідність призначення заступника з цифрової трансформації йому нагадували неодноразово й з відповідного міністерства, і робоча група, створена рік тому в місті, та й Іванна Смачило, заступник голови Рівненської ОДА з питань цифрової трансформації запитувала, коли ж нарешті почнеться в місті робота в цьому напрямку.

Так, але чому заступником став депутат саме від «Свободи»? Наразі ситуативну більшість міського голови у раді становлять фракції «ЄС», «Рівне Разом», «Голос» та «Свобода». Ще на початку каденції міської ради між політичними силами було домовлено дотримуватися правила, коли депутат стає заступником голови, то складає мандат. Так зробить й Іванішин. Його місце у фракції «Свобода» займе депутат попередньої каденції, головний інженер стадіону «Авангард» Роман Петролюк.

Призначити нового заступника планують на майбутній сесії міської ради. До цього Євгеній Іванішин працював у Рівненській обласній раді спеціалістом відділу забезпечення діяльності ради. Його успіхи у кар’єрі зумовлені політичною приналежністю до партії «Свобода». Оскільки націоналіст Олексій Бучинський уже другу каденцію обіймає крісло заступника голови обласної ради, то Іванішин був помічником ексголів Олександра Корнійчука та Миколи Драганчука.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також