Три гектари — для людей у погонах і партнера

2263 1

Ми у соцмережах:

Три гектари — для людей у погонах і партнера

Три силові структури — Служба безпеки України, військова прокуратура та армійці — разом звернулися до рівненської влади. Вони скаржаться, що більше тисячі людей у формі перебувають у черзі, очікуючи на квартири.

Оскільки ці відомства придбати житло для своїх працівників самостійно не можуть, то хочуть залучити приватного інвестора. Підходящу земельну ділянку площею понад 3 гектари чиновники знайшли у районі вулиць Гагаріна та Гайдамацької. Поряд уже «освоюють» землю рівненські забудовники. Чи пройде така схема виділення землі під забудову?

Наталія Поліщук, начальник управління комунальною власністю міста:

Раніше практики приватного партнерства у Рівному не було. Хоч інші міста її активно застосовують. Місто шукає вільну від забудови землю. Якщо міська рада таку схему затверджує, то у своєму рішенні делегує подальші повноваження виконавчому комітету. Він утворює комісію та визначає порядок проведення конкурсу для залучення приватного партнера, в якому будуть чітко прописані умови, котрих має дотримуватися той, хто будуватиме житловий будинок. Тобто скільки квартир отримає місто, скільки силові структури, а що залишиться за інвестором. Після того, як комісія визначить майбутнього партнера, рішенням міськради земля буде передана йому в оренду.
 

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також