Три гонки за чотири дні провели рівненські спідвеїсти

1330 0

Ми у соцмережах:

Три гонки за чотири дні провели рівненські спідвеїсти

Рівняни Марко Левішин та Віталій Лисак минулої п’ятниці змагалися у польському Равічі, там пройшов 2-й етап Кубка МАСЕС. І якщо Лисак виступив досить скромно — 6 очок і 10 місце, то Левішин був за півкроку від перемоги.

17-річний рівнянин вже у стартовому заїзді випередив головних фаворитів гонки поляків Шлаудербаха та Щотку. У наступних чотирьох заїздах Марко був двічі першим і двічі другим. У підсумку — 13 очок, стільки ж як у згаданих поляків. У додатковому заїзді впав Шлаудербах, тож був ще один старт, в якому Щотка випередив Левішина. Але незважаючи на друге місце, у загальному заліку Кубка МАСЕС Марко залишився лідером.

Наступного дня команда Рівненського міського спортивно-технічного клубу вже змагалася в угорському місті Нагихалаш, там проходив 1-й етап Міжнародної ліги спідвею. На цей старт рівняни вийшли в омолодженому складі — Віталій Лисак, Марко Левішин, Назар Федорчук та Назар Ткачук. У підсумку поза конкуренцією була празька «Маркета», яка набрала 49 очок. Друге місце в останньому заїзді у боротьбі зі Левішиним вирвали господарі — 25 очок. У рівнян — 23 очки, у команди зі словацького міста Жарновіце — 21.

День відпочивши, рівненські гонщики перебралися до іншого угорського міста Дебрецена, де проходив особистий турнір. Для участі в ньому завітало чимало знайомих рівненським вболівальникам гонщиків — Павел Мєсьонц, Ондрей Сметана, Якуб Ямруг, Мілен Манєв. У підсумку в третій за чотири дні гонці наші спідвеїсти великими здобутками не відзначились: Станіслав Мельничук — 6 очок (11 місце), Марко Левішин — 5 (12), Віталій Лисак — 3 (13), Назар Федорчук — 2 (15).

А вже у п’ятницю на рівненських гонщиків очікує 2-й етап Міжнародної ліги спідвею. Відбудеться він у Рівному о 17.00.

— Чеська команда на першому етапі виглядала дуже потужно, — сказав керівник Рівненського міського спортивно-технічного клубу Сергій Головня. — Для того, щоб зберегти звання чемпіона цього турніру, нам треба буде вигравати в усіх трьох наступних етапах. В Угорщині у нас був експериментальний склад, у Рівному ж виступатимемо бойовим. Місця дорослих гонщиків займуть Мельничук та Лисак, юніорами будуть Левішин, а також червоноградець Віталій Коваль. Запасний — Денис Присяжнюк. Щодо суперників, то чехи приїдуть точно тим же складом, що й на перший етап. Не слабкий буде склад і в угорців, зокрема, за них виступатиме червоноградець Андрій Кобрин. Та й від словаків можна чекати сюрпризів. Гонка обіцяє бути цікавою. За годину до початку гонщики проведуть тренування. Плануємо розпочати рівно в 17.00, адже о восьмій вже темніє. Тому закликаю вболівальників не затримуватись.

— Скільки коштуватимуть квитки?

— Дорослі 90 грн., дитячі — 40 грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також