Три кандидати на посаду головного лікаря рівненського тубдиспансеру судитимуться

3486 0

Ми у соцмережах:

Юрій Лазаревич

Юрій Лазаревич, голова правління ГО «Мережа сто відсотків життя Рівне», подав до суду на Рівненську обласну раду та лікаря обласної дитячої лікарні Федора Авруку.

І п.Аврука, і п.Лазаревич були кандидатами на посаду головного лікаря обласного протитуберкульозного диспансеру. Конкурсна комісія у травні обрала переможцем Федора Авруку, хоча він у пакеті документів не подав підтвердження про досвід управлінської діяльності.

Федір Аврука пояснював, що має управлінський досвід – керував аптекою. Проте вклав у пакет документів лише трудову з обласної дитячої лікарні. Зазначив, що готовий додати підтвердження своєму управлінському досвіду – і більшість членів конкурсної комісії йому повірила.  

Федір Аврука

Юрій Лазаревич у суді вимагає скасувати результати конкурсу. Свій позов мотивує так:

«Частина комісії не тільки не відмовила в участі у конкурсі кандидату, який не подав документи, які б підтверджували, що він має сім років управлінського стажу, як того вимагає законодавство, а й обрала його переможцем. Це рішення підтримала мінімальна більшість з числа комісії. Претендент Аврука не міг бути допущений до участі у конкурсі та, відповідно, стати його переможцем. У підсумку заклад через недалекоглядність окремих членів комісії залишиться без керівника, й Рівненська обласна рада занурюється у етап судової тяганини. Зрештою, програють всі, особливо пацієнти, через небажання окремих людей діяти і жити чесно та за законом».

Перше засідання у справі Юрія Лазаревича призначено на 3 липня. Проте подав до суду не лише Юрій Лазаревич, а й ще один претендент на посаду – Олег Кравець, який також хоче скасувати результати конкурсу.

Олег Кравець

Оскільки кандидати на посаду не зверталися до суду з проханням про забезпечення позову, тобто про зупинення процедури призначення Федора Авруки на посаду, поки триватиме судовий розбір, на цю сесію буде винесено проект рішення про підписання контракту з переможцем конкурсу. Проте депутати можуть за рішення не проголосувати, тож призначення призупиниться на невизначений термін. Як, до прикладу, у випадку з директором обласного краєзнавчого музею.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також