Корисні властивості граната дозволяють використовувати його при багатьох захворюваннях. Регулярне вживання плодів виводить радіацію з організму і уповільнює розвиток ракових пухлин. Корисний фрукт і при застуді. Його сік добре втамовує спрагу, підвищує імунітет, допомагає знизити високу температуру, полегшує кашель.
І є ще три вагомих причини, щоб їсти гранат.
Підвищує гемоглобін
Найвідоміша властивість граната – боротьба з анемією. При недокрів'ї вживайте розведений гранатовий сік по 0,5 склянки 3 десь у день 30 хвилин до їжі упродовж 2 місяців.
⠀
Підвищує активність гормонів
У кісточках граната містяться олії, які відновлюють гормональний баланс в організмі.
⠀
Замінить інсулін
Плоди граната - одні з небагатьох солодощів, які не тільки допустимі, а й корисні для діабетиків.
Але через високий рівень кислотності гранатовий сік може подразнювати слизову оболонку шлунка, тому його не варто вживати людям із гастритом або виразковою хворобою. Гранат також може спричиняти закреп, тому його треба вживати в помірних кількостях людям, схильним до цієї проблеми.