Три тонни кримської солі завезли в Рівне

2061 0

Ми у соцмережах:

Три тонни кримської солі завезли в Рівне

Минулого тижня у підвалі лікарні управління внутрішніх справ області, що на вул. Княгині Ольги у Рівному, відкрився лікувально-оздоровчий комплекс «Соляна печера». Тут можуть оздоровлюватися не лише працівники, пенсіонери, ветерани органів внутрішніх справ, а й мешканці Рівного та області.

Соляна печера у колишньому складському приміщенні лікарні запрацювала з ініціативи начальника управління МВС України в Рівненській області Олега Сала. На її облаштування пішло кілька тижнів і 160 тисяч гривень, не враховуючи витрат на ремонт приміщення. Кошти, як повідомив п.Сало, виділили спонсори, витратили також і ті гроші, що надійшли від платних послуг лікарні. Сюди завезено три тонни натуральної морської солі із Сак у Криму, вона містить мікроелементи для створення унікального мікроклімату. Є домовленість з обласним управлінням охорони здоров’я про проходження безкоштовно реабілітаційних курсів у соляній печері для тяжкохворих пацієнтів лікарень. Для рівнян та мешканців Рівненщини сеанс у соляній печері, який триває 45 хвилин, коштуватиме 30 гривень, для дітей — 15 гривень. Кількість процедур лікувально-оздоровчого курсу має визначити лікар. Через шість місяців курс рекомендують повторити, однак усе залежить від загального стану, захворювання та рекомендацій лікаря. Усі, кому необхідно покращити стан здоров’я у соляній печері, можуть звертатися у лікарню УМВС України в Рівненській області за телефонами 679-723, 679-639.

Світлана ФЕДАС.

Довідка «РВ» Курс галотерапії призначають лікарі-терапевти, пульмонологи, алергологи, отоларингологи, фізіотерапевти. Цей метод застосовується для профілактики і лікування гострих і хронічних захворювань органів дихання: бронхіальної астми, патології верхніх дихальних шляхів, респіраторних алергій у дітей і дорослих, а також з метою запобігання розвитку захворювань органів дихання у людей, які працюють в умовах сильної загазованості. Також обґрунтована можливість застосування галотерапії з високим лікувальним ефектом при лікуванні алергійного риніту, хронічного фарингіту, тонзиліту, гаймориту, а також реабілітації хворих у післяопераційному періоді.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також