Трибуна на сесії Рівненської облради — не для всіх

1243 0

Ми у соцмережах:

Трибуна на сесії Рівненської облради — не для всіх

Раніше обласна рада дозволяла виступати з трибуни в сесійній залі усім бажаючим, тепер навіть вхід буде — лише за посвідченням.

На сесії, що відбувалась 17 грудня, уже під кінець засідання до трибуни вийшов старший чоловік у військовій формі. Коли надали йому слово, він почав лаятися, а ще під час виступу ненароком образив заступника голови обласної ради Олексія Бучинського, назвавши: «Оцей бородатий». Головуючий зупинив виступ, а ще попередив, що на наступне засідання усі повинні мати при собі документи. Навіть депутати.

Сергій Кондрачук, голова Рівненської облради:

— Треба розуміти, що сесія обласної ради — це не прохідний двір. Не варто плутати демократію і гласність з бардаком. Цей чоловік був у військовій формі, тому всі подумали, що це воїн АТО, який має якісь проблеми. Однак з’ясувалося, що це не так. Він зміг показати лише посвідчення активіста якоїсь громадської організації. Людина вийшла на трибуну й почала говорити слова, які є неприйнятними для пленарного засідання.

Не можна перетворювати засідання найвищого органу місцевого самоврядування області на цирк. Сесія обласної ради була й надалі буде відкритою. Але право на виступ буде надаватися відповідно до регламенту ради. Більше ніхто не зможе вийти до трибуни без дозволу головуючого та говорити невідомо що. Бо це не демократія.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також