Тричі – в один паркан

2156 0

Ми у соцмережах:

Тричі – в один паркан

Одразу три ДТП, одне за одним, сталося в Рівному на вулиці Поповича, 19. Автомобілі в’їхали в паркан приватного будинку, де проживає подружжя пенсіонерів. Причина аварій — крутий поворот, в який водіям важко вписатися, прямуючи з вулиці Чернишова на перехресті з вулицею Поповича. Ситуацію могла б вирішити інша розмітка або відкриття на цій ділянці двостороннього руху, вважають рівненські водії, проте в поліції в цьому потреби не бачать.

— Перша аварія сталася в ніч з 14 на 15 жовтня, — розповідає власниця будинку та ділянки Марія Фомич. — З місця пригоди водій зник. Поліція знайшла його тільки через два дні. Це була 38-річна водійка «Опеля». Принаймні вона так заявляє. Днями в наш паркан знову в’їжджає іномарка «Фольксваген Джета», збивши хвіртку та заїхавши на наш город. Наш бляшаний паркан виявився в нього на даху, тож довелося розрізати, щоб визволити авто. Водій був п’яний, що підтвердили в поліції. Це 32-річний рівнянин, наскільки я зрозуміла, із забезпеченої сім’ї. Перша порушниця компенсувала нам матеріальну шкоду грішми. Батько іншого порушника підрихтував трохи той паркан, вернув назад хвіртку та пообіцяв допомогти з повним ремонтом. Ми вже встигли залити новий фундамент, коли в понеділок о 22-й годині в нашу хвіртку врізалися хлопці на легковику ВАЗ. Молодий водій був тверезим та розповів, що підвозив знайомих, які були напідпитку. Ці його знайомі поводилися неадекватно й агресивно, навіть при поліції. Їх потім забрала бригада швидкого реагування.

За 50 років, що ми тут живемо, в нас таке вперше. Це, певно, через розмітку всі ці аварії. Поблизу щось будують і тієї розмітки не видно, а тим більше вночі. То добре, що ці аварії сталися, коли ніхто по тротуару не йшов. Але ж поряд садок і школа, ходять діти. Не дай Боже, можуть бути жертви наступного разу. Мій чоловік написав звернення на ім’я міського голови Рівного, щоб нам поставили бетонні блоки, щоб укріпити паркан.

У відділі безпеки дорожнього руху УПП в Рівненській області причину такої аварійності на стику вулиць Чернишова та Поповича вбачають у неуважності водіїв.

— Там сталося лише дві дорожньо-транспортні пригоди, — стверджує керівник відділу Сергій Коханюк. — Один водій-порушник зник з місця пригоди, і ми можемо тільки здогадуватися, чому, бо огляд на тверезість проводити через два дні, після того як ми його знайшли, сенсу немає. Інший водій-порушник був нетверезим. Тобто це був лише прикрий збіг обставин. Розмітка на тій дорозі нанесена десь три роки тому, і ні разу за цей час питання про розмітку не поставало. Бо причина не в ній. Водіям потрібно бути уважнішими і дотримуватися правил дорожнього руху. Не можете вписатися в поворот на швидкості 40-50 км/год — їдьте 30.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також