Ємність із соняшниковою олією поставте на кухні так, щоб на неї не потрапляло сонячне світло, в закритому місці, подалі від плити чи радіатора опалення. Олію обов’язково потрібно тримати в темряві — на світлі, будучи відкритою, вона починає швидко окислюватися, тобто має гіркуватий присмак.
Якщо ж хочеться пляшку з олією після відкриття помістити в холодильник, то виберіть нижню полицю, де продукт не буде піддаватися надмірному охолодженню.
Відкриту пляшку, що стояла в шафці, потрібно використати протягом 3–4 тижнів. У холодильнику при температурі не вище 11 градусів вона може зберігатися до 3–4 місяців.
Ідеальний посуд для зберігання олії — з темного скла із щільною кришкою і, можливо, з дозатором або розпилювачем. Найгірший вибір тари для зберігання олії — пластикові пляшки.
Тому що в процесі зберігання в олію можуть перейти шкідливі для здоров’я хімічні сполуки з пластику. Виняток — кокосова та рафінована соняшникова олія.






