Тримайте олію в темряві

1186 0

Ми у соцмережах:

Тримайте олію в темряві

Багато людей вважає, що пляшку з олією після відкриття слід поміщати в холодильник. Однак експерти застерігають, що така олія не повинна піддаватися частим перепадам температур, бо це призводить до руйнування корисних речовин.

Ємність із соняшниковою олією поставте на кухні так, щоб на неї не потрапляло сонячне світло, в закритому місці, подалі від плити чи радіатора опалення. Олію обов’язково потрібно тримати в темряві — на світлі, будучи відкритою, вона починає швидко окислюватися, тобто має гіркуватий присмак.

Якщо ж хочеться пляшку з олією після відкриття помістити в холодильник, то виберіть нижню полицю, де продукт не буде піддаватися надмірному охолодженню.

Відкриту пляшку, що стояла в шафці, потрібно використати протягом 3–4 тижнів. У холодильнику при температурі не вище 11 градусів вона може зберігатися до 3–4 місяців.

Ідеальний посуд для зберігання олії — з темного скла із щільною кришкою і, можливо, з дозатором або розпилювачем. Найгірший вибір тари для зберігання олії — пластикові пляшки.

Тому що в процесі зберігання в олію можуть перейти шкідливі для здоров’я хімічні сполуки з пластику. Виняток — кокосова та рафінована соняшникова олія.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також