Тріо «РаДана» чекає рівнян на концерт

965 0

Ми у соцмережах:

 Тріо «РаДана» чекає рівнян на концерт

В концерті, що відбудеться у Рівному 24 жовтня в залі камерної та органної музики, беруть участь: Світлана Ніконорова (бандура), Зінаїда Майстренко (бандура), Ольга Литвиненко (бандура), балетна група Житомирської обласної філармонії, Борис Тілько (партія баян), Дмитро Гончарук (партія віолончелі)

До репертуару колективу “Радана” входять українські народні пісні, сучасні українські та зарубіжні пісні в обробці світових композиторів, а також в обробці учасників тріо «РаДана».

Про те, як створене тріо “Радана”, розповідається на сайті http://organ.rv.ua/event/trio-bandury-stok-radana/?event_date=2019-10-24. Радана – радістю дана, старослов’янське ім’я дівчини, що означає «безперервній розвиток руху». РаДана – старовинне значення – сонцем дана.

 Світлана Ніконорова брала участь у багатьох концертах і конкурсах. В лютому 2017 року вона здобула Золотий Орден Квітки Цісик, взявши першу премію на конкурсі імені Квітки Цісик і м. Києві. Цього року, в квітні Світлана здобула Гран-Прі на Міжнародному вокальному конкурсі «Тарасове колосся» («Tarasove kolossya») в Мадриді. Солістка філармонії представляла Україну на сценах Італії, Іспанії, Румунії, Туреччини, Польщі, Чехії, Данії, пропонуючи українську пісню і несучи українські традиції. Світлана Ніконорова одна з небагатьох артистів, яка неодноразово виступала в зоні АТО, шпиталях і дитячих будинках, що знаходяться в зоні бойових дій або за її межами.

 У вересні 2017 року на посаду солістки-бандуристки за конкурсом проходить Ольга Литвиненко. Разом зі Світланою, вони сформовають дует «РаДана». Дует виступає на Всеукраїнських сценах, а також в Польщі стає головним представником України на Міжнародному форумі у м.Варшаві. Ольга Литвиненко є небайдужою артисткою, яка підтримає свою турботою і, звичайно, піснею соціальні центри дітей з особливими потребами.

В січні 2018 року до тріо бандуристок долучається Зінаїда Майстренко. Тріо «РаДана» набуває повного складу і формує нову програму.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також