Троє бійців з Рівненщини стали учасниками Національної збірної «Ігор Нескорених»

548 0

Ми у соцмережах:

Троє бійців з Рівненщини стали учасниками Національної збірної «Ігор Нескорених»

У Києві оголосили імена 25 учасників, які у складі Національної збірної «Ігор Нескорених» у вересні представлять Україну в міжнародних змаганнях у Дюссельдорфі. Серед них – троє уродженців Рівненської області.

Про них розповів у Телеграмі начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

22-річний рівнянин Олександр «Терен» Будько. Долучився до лав батальйону «Карпатська Січ» після початку повномасштабного вторгнення рф. Воював під Ізюмом і під час звільнення Харківщини втратив обидві ноги. Пройшовши курс реабілітації в США, продовжує адаптацію до ходьби з протезами. Розвиває інклюзію в Україні, допомагає ветеранам та пише книгу. Став обличчям бренду Indposhiv і представляв Україну на благодійному вечері під час Канського кінофестивалю.

Виступатиме в дисциплінах «веслування на тренажерах», «легка атлетика», «баскетбол на візках».

Дмитро Полов’ян — із Квасилова. Солдат-розвідник 46-ї окремої аеромобільної бригади. Потрапив у полон до росіян торік у липні на херсонському напрямку. В жовтні повернувся в рамках обміну. Має важку черепно-мозкову травму, поранення грудної клітки, черевної порожнини, хребта, ніг. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Зараз проходить реабілітацію у госпіталі на Рівненщині.
Виступатиме у дисципліні «плавання».

26-річний Семен Лагун із Зарічного. Із початком повномасштабного вторгнення приєднався до підрозділу «Правого сектору». У квітні минулого року був мобілізований, воював у складі Сил спеціальних операцій ЗСУ. У боях під Мар’їнкою отримав поранення, воїну відірвало п’яткову кістку. Був прооперований та проходив реабілітацію у Львові. Зараз на лівій нозі встановлена штучна кістка.

Виступатиме в дисциплінах «волейбол сидячи», «веслування на тренажерах», «пауерліфтинг».

 Ігри нескорених (Invictus Games) — міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі. У них беруть участь поранені військовослужбовці зі всього світу. Змагання засновані британським принцом Гаррі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також