Троє громадян з Рівненщини хочуть змінити своє «по батькові»

1629 0

Ми у соцмережах:

Троє громадян з Рівненщини хочуть змінити своє «по батькові»

З 1 січня цього року українцям дозволили змінювати не лише своє ім’я та прізвище, а й по батькові. Таке бажання виявили й жителі Рівненщини.

 Про це інформує Західне міжрегіональне управління Мін’юсту м. Львів.

Відповідно до законодавчих змін, що набули чинності з 1 січня 2021 року, українцям дозволено змінювати не лише своє прізвище та (або) ім’я (що вже передбачено чинним законодавством), а й по батькові.

За інформацією відділу ДРАЦС Рівненської області з початку цього року (станом на 14.01.2021) до територіальних відділів державної реєстрації актів цивільного стану із відповідною заявою про зміну по батькові вже звернулися 3 громадян. Це жителі Здолбунівського і Млинівського районів.

Зауважимо, що змінювати по батькові до цього року дозволялось лише в окремих випадках. Це можна було зробити у разі усиновлення чи його скасування, якщо батько змінив своє ім'я чи відомості про нього, як про батька, були вилучені з актового запису про народження. Що стосується порядку розгляду заяви про зміну імені, прізвища чи по батькові, то термін її розгляду 3 місяці. В окремих випадках термін розгляду заяви може бути продовжено, але не більш як на 3 місяці.

До слова, у минулому році 257 жителів Рівненської області звернувшись до відділів державної реєстрації актів цивільного стану змінили своє прізвище та (або) ім’я. Для порівняння у 2019 році охочих отримати таку послугу було 299. Нагадуємо, що під час реєстрації зміни імені відділ реєстрації актів цивільного стану, дипломатичне представництво або консульська установа України видає заявникові свідоцтво про зміну імені.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також