Трьом жителям Рівненщини загрожують ґрати за вирубування лісу

4094 0

Ми у соцмережах:

Трьом жителям Рівненщини загрожують ґрати за вирубування лісу

До суду направили три кримінальні провадження щодо жителів Рівненщини.

Чоловіків звинувачують у спробі крадіжки та незаконній порубці лісу.

Відтак 10 серпня поблизу села Чабель патрульні зупинили автомобіль «Nissan Terrano», який буксирував гужову підводу, завантажену 24 колодами деревини. У 30-річного місцевого жителя жодних підтверджуючих документів про законність походження лісопродукції не було. Крім того, у лісі неподалік поліцейські виявили вісім свіжозрізаних пеньків.

За злочинні дії, що спричинили тяжкі наслідки та заподіяли шкоду в розмірі майже 86 тисяч гривень, обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Ще одну гужову підводу, завантажену деревиною, правоохоронці виявили неподалік села Чабель 13 жовтня.

До незаконної порубки лісу виявився причетним 24-річний місцевий житель, який  зрізав електропилкою дев’ять дерев вільхи та розпиляв їх на 27 колод.

Розмір заподіяної шкоди становить понад 58 тисяч гривень. І хоч обвинувачений її відшкодував та щиро розкаюється у скоєному, йому може загрожувати до трьох років за ґратами.

А 30-річного жителя села Зносичі викрили поліцейські на крадіжці лісу 18 жовтня на території Тиннівського лісництва. Чоловік скористався відсутністю будь-яких осіб і завантажив на гужову підводу заготовлену та складену працівниками лісгоспу деревину. Загалом він поцупив 33 колоди сосни.

Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також