Трьох рівнян за викрадення вантажника ринку спровадили у СІЗО

1538 0

Ми у соцмережах:

Трьох рівнян за викрадення вантажника ринку спровадили у СІЗО

Рівненські поліцейські затримали чоловіків, які 15 січня незаконно позбавили волі та побили 56-річного рівнянина Володимира Жигадла, вимагаючи у нього гроші.

Двох молодиків 17-ти та 18-ти років оперативники затримали за вчинення п’ятьох грабежів у Рівному 23 січня. Ще одного зловмисника, 37-річного рівнянина, доставили до поліції.

Усім трьом слідчі повідомили про підозру у вчиненні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження, незаконного позбавлення волі або викрадення людини та вимагання.

Суд задовольнив клопотання слідчого про обрання їм запобіжного заходу - тримання під вартою.

Відомо, що 37-річний рівнянин своє вини не визнає та заперечує свою причетність до злочину. Однак, під час санкціонованих обшуків та досудового розслідування поліцейські зібрали достатньо доказів, що підтверджують причетність усіх трьох до вчинення злочинів. Також правоохоронці вилучили автомобіль «Opel Vivaro». Вирішується питання про накладення на нього арешту, повідомляє відділ відділ комунікації поліції Рівненської області.

Юристка та сімейна радниця Ліана Диновська розповіла у  Фейбуці, як суд обирав запобіжниці заходи цим чоловікам.

Один із підозрюваних у викрадені вантажника з ринку «Дикий» є неповнолітнім сиротою, який навчається на першому курсі першого училища і отримує стипендію. У залі судового засідання була мама-вихователь дитячого будинку сімейного типу охарактеризувала сироту як розумного, але такого, який не хоче навчатись, повідомила, що він не хоче проживати в кімнаті гуртожитку і проживає з повнолітньою дівчиною. Сказала, що додатково йому не допомагає, бо сирота проти приймати допомогу. Орендовану квартиру ніби знімає дівчина і друг. Мамі - виховательці повідомляв, що підпрацьовував на одній з рівненській дискотек і в гральних закладах. Підозрюваний Юрій був в центрах реабілітації.

На вихованні в цій сім`ї 9 дітей. Власна думка - треба такі сім`ї ретельно контролювати службами у справах дітей! Вважаю, краще менше дітей брати на виховання, але наділяти більшою увагою і контролем.
Сам підозрюваний повідомив, що робить на гральних автоматах, вулиці , де вони розташовані - зазначив під звукозапис, працює на Альбіоні і в караоке «Лагуна»! Вину визнає і щиро розкаюється!
Суд ухвалив обрати міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Другий підозрюваний - 2000 року відмовився від послуг безкоштовного адвоката, просив домашній арешт! Суд зробив зауваження за сміх підозрюваного у залі судових засідань! Суддя ухвалила застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою!

Підприємцю ринку «Дикий» обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб, з можливістю оскаржити вказану ухвалу суду протягом 5 діб з часу проголошення.

На думку прокурора, підприємець заважав слідству. У чому це виражалось:
- не відчиняв двері у помешканні співмешканки, хоча перебував там, що в подальшому було встановлено і доведено;
- домовився провести хімчистку салону автомобіля, який у нього у користуванні пів року, та в якому зі слів потерпілого, його возили, та били;
- вину не визнавав;

Ну і класика жанру - підприємець хворий: потребує лікування спини, ноги, голови.Найголовніше - має на утриманні 3 дітей! Ця людина пригадав, що є ж діти, на яких аліменти підозрюваним не сплачуються, та існує чимала заборгованість по виплаті, виконавчою службою винесено обмеження! Зараз в суді на розгляді позов про позбавлення цієї людини батьківських прав! Раніше судимий за крадіжки авто, а також 125 КК ( легкі тілесні нанесені колишній дружині).
Ну такий милота в суді, ледь говорить!
- Ви визнаєте свою вину?
- Як я можу визнати, якщо тільки зараз в «калідорі» мені про це сказали, а могли вчора запросити, я бачив сюжети і хотів сам піти поговорити про це з поліцією.....
Ну і з позитиву - інших двоє осіб вину визнають, розкаюються у скоєному, стверджують, що не вони вимагали квартиру і машину.

Читайте також Викрали, замотали голову скотчем і били до напівсмерті: у Рівному катували вантажника, який заперечив підприємцю
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також