Трьох рівнян, які відібрали у фермера вантажівки з соєю, відправили СІЗО

1331 0

Ми у соцмережах:

Трьох рівнян, які відібрали у фермера вантажівки з соєю, відправили СІЗО

21-річний рівнянин та його 22-річний та 24-річний друзі, яких звинувачували у розбої, досі перебували під домашнім арештом, але не співпрацювали зі слідством.

Трьох друзів-спортсменів запідозрили у скоєнні 20 жовтня на Березнівщині розбійного нападу.

"РВ" повідомляла про цей випадок.  Увечері того дня 41-річний голова фермерського господарства, розташованого в селі Хмелівка,  упродовж доби зібрав близько 40 тонн сої, яку завантажив у дві орендовані вантажівки.

Коли на території господарства перебували голова та троє працівників, туди приїхали автомобілі.  З них вийшли чоловіки  у балаклавах зі зброєю в руках та почали погрожувати фізичною розправою, після чого наказали водіям вантажівок їхати в напрямку автодороги «Київ-Чоп». Через декілька годин у селі Світанок вантажівки зупинили поліцейські, але рейдери звідти втекли.   Поліцейські затримали трьох з них на околиці села. Це були троє друзів з Рівного. У них вилучили рацію, розкладні ножі, травматичні пістолети, балаклави, рукавички.  Усім трьом уже наступного дня було повідомлено про підозру у вчиненні розбою, спрямованого на заволодінні майном у великих чи особливо великих розмірах, вчиненому організованою групою.  Хлопці-спортсмени тоді запевняли, що приїхали у  Березнівський район з Рівного на відпочинок, бо були останні теплі дні. А балаклави захопили з собою, щоб «не обвітрити собі обличчя».  

Березнівський районний суд відмовив у задоволенні клопотань слідчого про обрання підозрюваним запобіжного заходу -  тримання під вартою та застосував до них цілодобовий домашній арешт. Прокуратура це оскаржила. Прокурор просив скасувати ухвали місцевого суду та взяти підорзюваних під вартою на період досудового розслідування, тобто до 20 грудня, і до того ж  -  без визначення застави.

Захисники підозрюваних заперечували проти задоволення апеляційних скарг прокурора та переконували суд у відсутності в діях своїх підзахисних складу кримінального правопорушення і наполягали на залишенні ухвал Березнівського районного суду без змін.

ava05.jpeg

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційні скарги прокурора задовольнила. Підозрюваних взяли під варту в залі судового засідання. У слідчому ізоляторі вони пробудуть до 20 грудня.
 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також