Тролейбус до Городка їздить під «чесне слово»

1532 0

Ми у соцмережах:

Тролейбус до Городка їздить під «чесне слово»

Чотири дні з Рівного до Городка не їздив тролейбус. Бо попри обіцянки Рівненський район так і не компенсував проїзд своїх пільговиків. «Рогатого» повернули на лінію після того, як райдержадміністрація дала письмові гарантії, що погасить борг.

У «Рівнеелектроавтотрансі» кажуть, якщо не буде компенсації за пільговиків, то маршрут буде збитковим, а Рівненський район припинив фінансування ще у вересні.

Віталій Миронюк, начальник управління транспорту і зв’язку Рівного:

— Борг за минулий рік складає 222 тисячі гривень. Ще певна сума набігла і за січень 2019 року. Тому маршрут було зупинено. Але оскільки надійшов гарантійний лист від Рівненської РДА, то під їхнє чесне слово запустили тролейбус.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— Місцева влада компенсує пільгове перевезення тих людей, які проживають на її території. Пільговики, які їдуть тролейбусом №6 з Городка, думають, що за них заплатить тролейбусне управління Рівного. Але це неправильно і незаконно. До влади Рівненського району із проханням погасити борги за проїзд пільговиків ми зверталися п’ять разів. Вони відреагували лише після того, як тролейбус зупинили. Але попереджаю: якщо не погасять борг, то маршрут №6 буде скасовано.

Володимир Пилипчук, голова Рівненської РДА:

— На сесії районної ради буде прийнято програму, яка передбачатиме приблизно півмільйона гривень відшкодувань за пільговиків, які користуються цим маршрутом. Із районного бюджету буде спрямовано 220 тисяч, 120 тисяч виділить Городоцька сільська рада та ще 80 тисяч має надійти з Обарівської сільської ради.

Додамо, що тролейбусним маршрутом №6 «РЗВА-РЗТА» користуються мешканці Обарова та Городка. Маршрут тролейбуса починається від заводу високовольтної апаратури у Рівному і закінчується у селі Городок, де працював завод тракторних агрегатів, тож туди ще за часів Союзу проклали контактну мережу.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також