Трьом тисячам вчителів Рівненщини виплатять по 21 тис. гривень

2688 0

Ми у соцмережах:

Трьом тисячам вчителів Рівненщини виплатять по 21 тис. гривень

Уряд спрямував майже 72 млн. грн. для одноразової виплати допомоги 3420 вчителям Рівненської області. Щоправда, допомогу отримають лише молоді педагоги зі стажем роботи не більше 10 років.

 Виплата вчителю становитиме 21 020 грн, що еквівалентно десяти прожитковим мінімумам для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року. Допомогу отримають педагоги, які станом на 1 січня 2020 року працювали вчителем та мали педагогічний стаж до 10 років включно, але не більше, мають педагогічне навантаження у 2020 році та продовжують обіймати посаду вчителя.

Кошти виплачуватимуть вчителям за основним місцем роботи у закладі освіти. Виплата здійснюватиметься наприкінці року, одноразово і в повному розмірі незалежно від обсягу педагогічного навантаження.

-          Таких виплат раніше не проводилося, - розповіла речниця Департаменту освіти Рівненської ОДА Олеся Стеліга. – Міністерство освіти прийняло таке рішення тільки цього року. Поки що виплата одноразова. Просто, щоб підтримати молодих педагогів. Адже зарплата вчителя залежить від вислуги років, атестацій, рангу та багатьох інших категорій. Чим більше цього має вчитель – тим вона вища. Проте має значення і те, наскільки багата громада, в якій людина вчителює. Адже доплати вчителям здійснюються і з місцевих бюджетів. Місцева влада самостійно приймає рішення про розмір такої доплати.

Середньомісячна зарплата педагога на Рівненщині становить 9,5 тис.грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також